Когато направихме в пленарна зала дебат за Плана за възстановяване

...
Когато направихме в пленарна зала дебат за Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Няма комуникация между кабинета и НС по въпросите на ЕС

Когато направихме в пленарна зала спор за Плана за възобновяване и резистентност, кабинетът пое заричане, което не е изпълнено.

Това напомни заместник-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в пленарна зала. Той направи изявление по плана на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2022 г.)

Нямаме нито стратегическия документ с връзката с Европейската комисия, нито информация за наказателните процедури, на които България е обект, добави той.

Помолихме ви напълно публично да го получим, с цел да не се постанова през нашите политически фамилии да го събираме. Защото сме изцяло наясно, че това ще злепостави България и държавното управление, а ние не обичаме да вършим такива работи, без значение от политическия резултат, който бихме постигнали.

„Защо няма естествена връзка, господин ръководител сред държавното управление и Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, попита още Анастасов?

Защо се крият стратегически документи, за какво не знаем какво се случва с хоризонталните и тематични включващи условия, които са безусловно нужни за всичките стратегии и за всички документи? Защо до ден сегашен нямаме демаркация сред обособените оперативни стратегии? Между националния проект за възобновяване и устойчивост“, попита още заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Той прикани ръководителят на Народното събрание Никола Минчев дружно с ръководителя на Комисията по въпросите на Европейския съюз да поканят премиера в залата, с цел да извърши уговорката си по Конституция – а точно, да показа най-малко през идващите 3 месеца какво мисли да прави в границите на Френското председателство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР