Когато напишете името на продукта или услугата си в една

...
Когато напишете името на продукта или услугата си в една
Коментари Харесай

По-добрият избор! - докажете го

Когато напишете името на продукта или услугата си в една търсачка, евентуално ще получите милион резултати. Пазарът е пренаситен, изключително в някои сфери като финансите, уелнес и електронната търговия.

В такава обстановка е мъчно да изпъкнеш. Независимо дали посредством ниски цени, високо качество или просто улеснение, би трябвало да намерите метод да позиционирате марката си като по-добрия избор. Не сте сигурни от кое място да започнете? Ето 5 тактики по какъв начин да се отличите.

Конкуренцията

Многото резултати в търсачките не са неприятна вест за вас. Използвайте ги като преимущество, като кликнете на водещите линкове. Все отново това са съперниците ви.

Проучете какви принадлежности, цени и политики имат те, какви послания употребяват, разкриват ли нещо за тактиката си.

Това, което клиентите ви не харесват в конкуренцията, е късмет за вас да го извършите по-добре. Нещо, което съперниците праввят доста добре, също е база, която можете да покриете в продуктите или услугите си.

Нишата

На всеки пазар има безконечен брой ниши. В едно запълнено пространство наподобява като че ли всяка ниша е заета. Ако е по този начин, не опитвайте да се състезавате непосредствено, а създайте своя лична ниша.

Сайтовете за запознанство вършат това добре – VeggieDate дебютира като уебсайт за вегетарианци да вземем за пример. Alikewise свързва хората на база желаната от тях литература.

Преди да инвестирате, проучете. Има ли задоволително огромна ниша, на която можете да се наложите като водещ бранд? Какви проблеми имат потребителите?

Каналите

Как доставяте продукта ви? На някои пазари комплицираните вериги за доставка значат продуктът да премине през десетки ръце преди да доближи крайния консуматор.

Елиминирането на този развой освен ще помогне за образуването на по-конкурентна цена, само че и ще ви разреши да изградите по-силна връзка с клиентите. Прегледайте веригата си за доставки, търсете стъпки, които можете да премахнете.

Достоверността

На един пазар с доста играчи достоверността е всичко. Потребителите нямат време да четат и изследват стотици марки, по тази причина избират този, който познават и на който имат вяра най-вече.

Изграждането на меродавен бранд е маратон, а не спринт. Проследете профилите си в обществените мрежи и вижте какво споделят потребителите за продукта ви. Обръщайте внимание на това какво им харесва и какво – не, на потребителско обслужване, доставката и всичко останало.

Ако видите отрицателни мнения, не се фрустрирайте. Отговорете им, като въведете промени в интерес на потребителите.

Връзката

Друга причина за какво брандингът лишава време? Изграждането на мощна връзка с потребителите не се случва за една нощ.

Истинските взаимоотношения са като приготвянето на достоверно ядене – верните съставки би трябвало да се комбинират деликатно и търпеливо.

Каквато и да е плътността на пазара ви, разграничаването на бизнеса от съперниците е нескончаем развой. За да насърчите лоялността на старите клиенти и да помогнете на новите да схванат за вас, напишете си домашното.

Питър Дейзими, съосновател на Hostt, за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР