Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, тогава

...
Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, тогава
Коментари Харесай

Цацаров за Апартаментгейт: Проверките на НАП ще решат дали има престъпление

Когато Национална агенция за приходите завърши инспекциите и ги върне на прокуратурата, тогава ще стане ясно има или няма закононарушение, преди всичко данъчно.

Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти в Народното събрание по отношение на завършилите на 19 юни инспекции на КПКОНПИ. Те откриха, че няма спор на ползи при закупуването на жилища на противоречиви цени от страна на 11 души, измежду които Цветан Цветанов, Николина Ангелкова, Цецка Цачева и Вежди Рашидов. 

Според Цацаров инспекцията на КПКОНПИ не би могла да повлияе на тази на прокуратурата, предоставена на Национална организация по приходите, и тя ще дефинира дали има закононарушение или не.

Той още изясни, че сигналът за Лозан Панов е върнат, защото КПКОНПИ няма право да проверява за спор на ползи на магистрати. Преписката е изпратена в Инспектората на Висш съдебен съвет, добави той. 

" В този случай, с цел да бъдем безусловно правилни, би трябвало да кажем следното: всяко изказване, че за останалите преписките били завършени, а пък за Панов били пратени на Инспектората, е цялостна далавера. Пратена е на Инспектората, тъй като той е способен. КПОКОНПИ не е способена. Според мен и в Инспектората решението за господин Панов ще бъде същото – няма спор на ползи ", добави Цацаров. 

Той още дефинира като целенасочена машинация догатките, че новите правила за следствие против " тримата огромни " се вършат, с цел да се улесни или сътвори път процедура за премахване на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според него готвените промени в Закона за правосъдната власт, даващи опция за следствие на тримата най-висши магистрати, пазят както сегашния, по този начин и който и да е различен ръководител на Върховен касационен съд.

" Дайте да не спекулираме със страхове и с всичко друго ", прикани той. " Кое е по-добро - настоящето състояние, при което наказателно произвеждане против ръководител на Върховен касационен съд може да бъде формирано неотложно без каквато и да е спънка, или да би трябвало да ти дадат позволение 17 души, две трети от членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС). Това се оказа един предпазен механизъм против произвол ", добави той.

Цацаров през днешния ден е в Народното събрание, защото през днешния ден бяха гласувани годишните доклади на Висшия правосъден съвет, Инспектората към него, Върховния касационен съд и Върховния административен съд. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР