Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, ще

...
Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, ще
Коментари Харесай

Цацаров за Апартаментгейт: Когато НАП приключи проверките, ще е ясно дали има престъпление


Когато Национална агенция за приходите завърши инспекциите и ги върне на прокуратурата, ще стане ясно има или няма закононарушение, преди всичко данъчно. Това разяснява основният прокурор Сотир Цацаров във връзка завършилите инспекции на 11 души от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за спор на ползи, написа „ 24 часа “.

Той е в Народното събрание, където с представляващия Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, основният правосъден контрольор Теодора Точкова и двамата шефове на висши съдилища Лозан Панов и Георги Чолаков показват годишни отчетни отчети на институциите, които управляват.

Цацаров добави още, че инспекцията за спор на ползи няма нищо общо с инспекцията, която се прави от прокуратурата, предоставена на Национална агенция за приходите.

Той изясни още, че преписката за Лозан Панов е изпратена в Инспектората на Висш съдебен съвет, защото това е институцията, която може да ревизира за спор на ползи магистратите.

На 19 юни КПКОНПИ завърши инспекцията във връзка с 11 души и не откри нарушаване на закона.

Сред тях бяха Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова.

"Антикорупция " не откри нарушаване на закона и спор на ползи. По отношение на Лозан Панов материалите бяха изпратени в Инспектората на Висш съдебен съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР