Когато наемите се повишат с 5%, в Атланта нови 83

...
Когато наемите се повишат с 5%, в Атланта нови 83
Коментари Харесай

Градовете, в които ръст на наемите оставя най-много хора без дом

Когато наемите се покачат с 5%, в Атланта нови 83 души остават без покрив над главата си. В Ню Йорк броят им доближава 3 000, сочи последното проучване на Zillow, което събира данни за междинното нарастване на наемите в огромните градове в Съединени американски щати с данните за бездомните, оповестени от департамента, в опит да опише връзката сред двете феномени.

Основният извод е, че най-голямо значение има кой е градът.

5% нарастване на наемите в Атланта ще увеличи делът на бездомните с 1.5%, до момента в който в Ню Йорк процентът е много по-голям - 3.9. В градове като Питсбърг, Минеаполис и Детройт може да има по-малко бездомни, само че пък жителите са по-чувствителни към покачването на наемите.

Изследването демонстрира още, че покачването на наема е по-възможно да остави хора без покрив над главата им на пазари, в които застоят е по-малък.

Така в Питсбърг покачване на наема от 5% ще докара до нови 5.5% бездомни, в Минеаполис и Детроит - 3.7%, Ривърсайд - 3.3% и Лос Анджелис - 3.2%.

Според данните в Съединени американски щати би трябвало да бъдат издигнати над 7 милиона жилища на цена, които да по джоба на семействата с най-ниски приходи, получаващи 30% по-малко от междинното за района.

Те може да пострадат и от ново предложение на Белия дом, което ще понижи бюджета с 7.4 милиарда $ за 2018 година - пари, които се употребяват за 250 000 ваучера, с които страната оказва помощ на най-бедните да си заплащат наема.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР