Когато наближава полунощ, много хора започват да усещат неясна тревога

...
Когато наближава полунощ, много хора започват да усещат неясна тревога
Коментари Харесай

Как да преодолеете страха си от тъмното

Когато наближава среднощ, доста хора стартират да усещат неразбираема паника и имат очакване за нещо неприятно, което ще се случи. За това е отговорен страхът от тъмнината, който не зависи нито от обществения статус, нито от интелекта.

От епохи се счита, че след среднощ настава времето на тъмните сили. Най-голяма е заплахата за хората сред среднощ и три часа сутринта. През Средновековието доста хора са вярвали, че вещиците и вампирите се раждат по това време на денонощието.

Всъщност по това време на нощта се усилва броят на злополуките, в празни здания се виждат полупрозрачни силуети, техниката в офисите стартира да се включва и да се изключва сама.

Колко от приятелите ви могат да се похвалят, че в никакъв случай през живота си не са се будили от странни шумове в стаята? Това води до там, че от време на време човек изпитва смут да стане от леглото си през нощта.

 Как да преодолеете страха си от тъмното

Има доста вълшебен способи за изпъждане на страха от призрачните жители на нощта. За да разберете дали в дома ви има фантом, напълнете стъклена чаша с вода и я оставете вечерта на масата в мрачно помещение.

Когато се стъмни, включете лампата. Ако водата в чашата е намаляла, сигурно в дома ви има тъмни сили. За да се преборите с тях, влезте в спалнята денем с дребни крачки и скрийте под възглавницата си фенерче.

Правете това три дни подред, по-късно сменете калъфката и заспивайте без терзания. За да се предпазите от душите на покойници, преди залез слънце се измийте с течаща вода и изпийте три глътки светена вода. Правете по този начин седем дни подред.

Ако ви следва дълго пътешестване през нощта, вземете три червени, три жълти и три зелени листа от растения, напълнете една чаша с вода, преди залез застанете под касата на вратата с лице на изток и потопете листата във водата.

Изпийте три глътки от тази вода и оставете мокрите листа върху челото си за пет минути. Ако през нощта постояно ви будят странни шумове, след които сънувате кошмари, купете нова метла, извадете една сламка, запалете я от пламък на свещ, сложете я в чаша с вода и на другия ден я отнесете на кръстовище.

Хвърлете сламката и кажете: „ Черно, превърни се в бяло! ” През идващите три дни не изнасяйте нищо от вкъщи си, което да не връщате, и не давайте на никого пари на заем.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР