Когато мозъкът ни е ангажиран с десетки задачи през целия

...
Когато мозъкът ни е ангажиран с десетки задачи през целия
Коментари Харесай

Как да помним дали сме изключили ютията

Когато мозъкът ни е зает с десетки задания през целия ден, изцяло редно е да му убегне някоя дребна детайлност като дали сме изключили ютията или дали сме заключили вратата на излизане за работа.

А когато сходна мисъл се прокрадне в главата ни, е способна тотално да ни извади от кондиция и да ни накара да спрем да мислим за всичко друго. За да не стигаме до сходни стресови обстановки, можем бързо и елементарно да усвоим един трик против забравяне.

Пока-йоке е японски способ за попречване на неточности. Използва се най-вече в индустриални процеси, само че умерено можем да го приспособим и за нашето всекидневие.
 Снимка 430923

В основата му е концепцията за ограничение на всевъзможен вид държание, което може да докара до неволни неточности . Един тип спирачка за попречване на неприятните последици от тях.

А какво тъкмо да съставлява тя, зависи от самите нас. Ето няколко образеца, от които можем да почерпим ентусиазъм. И едно значимо конкретизиране - би трябвало да бъдем почтени за грешките, които позволяваме, с цел да успеем да се поправяме.

Ако би трябвало на идващия ден наложително да вземем нещо с нас , най-лесният метод да не забравим е като сложим ключовете от у дома върху него. Може да го сложим и в плик, който да закачим на дръжката на вратата.

Ако не помним дали сме си измили главата за повторно с шампоан или дали сме употребявали някоя фалшификация за ястието, просто когато ги употребим слагаме опаковката по друг от нормалния метод (шишето може да бъде с капачката надолу например).
 Снимка 430924

Ако забравяме дали сме изключили ютията или печката, най-лесно можем да си спомним или като запишем малко клипче с действието на телефона, или като си измислим избран обред, с който да го запаметим .

Например почукваме три пъти на вратата откакто сме я заключили. Шансът да запомним, че сме го създали, е доста по-голям. Друг вид е просто да изречем на глас, че ютията е изключена. Това ще се запамети в съзнанието ни.
 Мозъкът, невроните в него и по какъв начин да подсилим връзката посред им
Как да подсилим връзката на неврони в мозъка си

Три метода, които всеки може да тества

Когато опаковаме багаж, постоянно оставяме някои от най-важните неща за последния миг. За да не забравим зарядното за телефона или четката за зъби, просто слагаме в куфара нещо, на което несъмнено не му е мястото там . То ще ни подсети, че в багажа липса друго, в действителност значимо, написа Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР