Когато министърът на вътрешните работи каже нещо вярно, тогава ще

...
Когато министърът на вътрешните работи каже нещо вярно, тогава ще
Коментари Харесай

Гешев щял да коментира Рашков, когато министърът каже нещо вярно

" Когато министърът на вътрешните работи каже нещо правилно, тогава ще разясня неговите изказвания ".

Така основният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос за изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков от последните дни. Според шефа на държавното обвиняване имало " политически цели " в държанието на Рашков.

" Препоръчвам на хората, които разясняват, да имат поради, че би трябвало да прочетат Конституцията и Наказателно-процесуалния кодекс. Сигурен съм, че министърът на вътрешните работи ги е чел, само че не знам за какво разяснява нарушавания на закона. Отдавам го на политически цели ", съобщи основният прокурор.

През последните дни Рашков нееднократно повтори, че редица производства се стопират от прокуратурата, откакто стигнат до там. Той даде за образец произвеждане за автомагистрала " Хемус ", друго от това за прането на пари, по което бе задържан футболният арбитър Борислав Колев. Министърът приказва за него от лятото. Според него още тогава следователи от националната следствена работа са предложили да се правят обиски и да се повдигат обвинявания, само че реакция от прокуратурата нямало.

Рашков сподели още и че Министерство на вътрешните работи е получило информация от испанските. В материалите се споменавало пране на пари и името на някогашния министър председател Бойко Борисов. Рашков изясни, че стартира инспекция на тези данни и тя ще се прави от ГДБОП и ДАНС.

Преди няколко дни при чуването си също бе питан за " Барселонагейт ". Главният прокурор сподели, че инспекцията не е завършила, тъй като се очаквала информация от чужбина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР