Когато Mercedes представя нова кола, винаги правилно се предполага, че е

...
Когато Mercedes представя нова кола, винаги
правилно се предполага, че е
Коментари Харесай

Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат

Когато Mercedes показва нова кола, винаги правилно се допуска, че е по-добра, по-голяма и по-красива от предшественика си. Всичко това важи за новия GLS, луксозен SUV от Щутгарт показан на автосалона в Ню Йорк.

Mercedes-Benz GLS е по-голям и по- ”благороден ” от всеки различен SUV на марката, неоспорим SUV модел на трилъчната звезда със 77 милиметра по-дълъг и 22 милиметра по-широк от своя предходник. В изгода на пътниците откъм гърба е отишло увеличаването на пространството им поради нарасналото с 60 милиметра междуосие. Налице е и трети ред, електрически автоматизирано сгъваеми седалки. При сгъването и на втория ред седалки товарното пространство в колата достига 2400 литра. За първи път Mercedes предлага и вид с две единични седалки във втория ред на новия GLS за още по-голям комфорт на пасажерите.

Под капака на GLS 580 4Matic е разположен хибриден елемент - електрифициран V8 двигател с EQ Boost, работещ с 48-волтова система и интегриран стартов генератор. Благодарение на "E-Active Body Control ", активното 48-волтово шаси, Mercedes обещава "превъзходен комфорт на окачване, гъвкаво ръководство и високи възможности за офроуд ".

Отвътре, наред с други неща, прави впечатление информационната развлекателна система MBUX с два сензорни екрана в 11,6-инчов формат, чийто изкуствен “интелект ” не е с предварително конфигурирани команди, а се научава да разбира желанията на потребителя. На разположение е и автоматизиран климатичен контрол с пет зони.

Новият Mercedes-Benz GLS е показан на международното автомобилно ревю в Ню Йорк (19-28 април, 2019 г.). За дилърите в САЩ и Европа новият първокласен SUV ще е наличен към края на годината, а самият GLS се произвежда в завода на марката в Тускалуза, щата Алабама, Съединени американски щати.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР