Когато международните компании започнаха да бягат от Русия, Андрей Павлович

...
Когато международните компании започнаха да бягат от Русия, Андрей Павлович
Коментари Харесай

Дори купени на безценица, авто заводите в Русия изглеждат обречени

Когато интернационалните компании започнаха да бягат от Русия, Андрей Павлович и Андрей Олкховски са измежду съветския хайлайф, който вижда огромен късмет за полза от всеобщото бягство, придобивайки на безценица цели автомобилни фабрики.

Сега те се пробват да рестартират производството в страна, която правеше по към 1,5 млн. автомобила годишно преди войната. Но това не им се удава.

Компанията Art-Finance на Павлович, която купи фабрики от Hyundai и Volkswagen Group, и Avtodom Group на Олховски, покупател на съветските интервенции на Mercedes-Benz, си търсят сътрудници.

Очевидното решение е да привлекат китайски такива, само че да ги убедиш да влагат без държавни вложения наподобява сложна задача.

“Имам чувството, че надцениха опциите си ”, разяснява Сергей Бургазлиев, самостоятелен съветски съветник с над 20 години опит в автомобилната промишленост.

За китайските производители износът на подготвени коли от Поднебесната е по-изгоден вид от производството им в Русия. Москва ще би трябвало да им даде специфични преимущества, с цел да ги притегли, изяснява Бургазлиев.

Тъй като изявените милиардери са извадени на скамейката от глобите, някои локални бизнесмени се възползват от шанса си, купувайки активи евтино.

Павлович стартира да продава коли, импортирани в Русия през 1992 година По-късно той прекарва съвсем две десетилетия като началник на дилъра Avilon Group, локален снабдител на първокласни коли, в това число Rolls-Royce и Bentley, съоснован от Александър Варшавски - чието име се появява през 2017 година в следствие, разкриващо бизнес връзките на Avilon с съветските правоприлагащи органи.

Олховски стартира като търговец на метали през 90-те години в град в Сибир. Насочва се към бизнеса с автокъщи през 2013 година и става шеф в „ Автодом ” през 2019 година

Докато сумата, която Павлович и Олховски са похарчили за своите активи, е незнайна, счита се, че е дребна спрямо милиардите долари, които са коствали преди войната.

Каквато и да е облагата от придобиването им, вероятността за техните вложения е несигурна. Art-Finance на Павлович, която оперира в страната като AGR Automotive Group, съобщи в изказване предишния месец, че е възобновила производството на коли Solaris в някогашния цех на Hyundai, без да разкрива какъв брой ще бъдат съединени тази година.

Avtodom, от своя страна, се стреми да притегли сътрудник от Китай, с цел да рестартира работата в някогашния цех на Mercedes-Benz, само че относително дребният му размер затруднява производството на рентабилни всеобщи коли, разяснява Олховски. Въпреки това той чака да откри китайски сътрудници, с които да работи по взаимни планове или контрактуван монтаж във всички обекти до 2025 година

Още детайлности по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР