Когато мебелите говорят, не е лошо хората да се съобразяват

...
Когато мебелите говорят, не е лошо хората да се съобразяват
Коментари Харесай

Зелена светлина: Говорещата пейка

Когато мебелите приказват, не е неприятно хората да се преценяват с тях. Особено в случай че някоя скамейка ви поучава да не сядате върху нея, а бързо-бързо да се ориентирате към място с по-малко нечист въздух. Тази скамейка изпраща тъкмо такива послания. Чрез цветове. Тя предизвестява за високи равнища на замърсяване жителите на град в Южна Полша.


Изобретена е от двама полски миньори, които решили да се преквалифицират в дизайнери поради терзанията си за качеството на въздуха.
Михал Качорек: Често съм усещал замърсяването на въздуха в града ни по време на разходка. Нямах потребност от апарат за премерване. Тялото ми реагираше на замърсяването. Така че за положителното на децата ни взехме решение да създадем артикул, който елементарно да демонстрира по кое време човек може да се разхожда умерено и по кое време е по-добре да си остане у дома.
Пейките, които трансформират цвета си от умерено зелено до алармено алено, могат да се конфигурират навън, само че и на закрито - в публични здания с огромни зали, да вземем за пример. Местата за сядане са, по този начин да се каже, многофункционални. Освен че предизвестяват за замърсяване, те могат и да трансформират въздуха в непосредствена непосредственост.
Ана Хетман, началник на плана: Ние получаваме непрекъснато данни за качеството на въздуха, тъй като го следим с сензори. Но с помощта на тези пейки, каквито се надяваме да инсталираме в разнообразни региони, ние можем да вземем ограничения за отбрана на околната среда.
Може и да е малко, само че въпреки всичко е глътка пресен въздух, доставен непосредствено от пейката, която работи като дребна пречиствателна станция.
Михал Шишковски, миньор: Пречиствателната система, конфигурирана в пейките, филтрира по 860 кубични метра въздух на час. Това обезпечава рафиниран въздух що се касае за стая с размер 80 квадратни метра.
Въздухът в действителност е свободен да върви където си изиска, само че съществуването на пейки със светлинни датчици и филтри значи доста повече от съответен резултат. То предизвестява в точния момент за високи равнища на замърсяване и кара хората да упорстват за ясни ограничения, които да им подсигуряват по-чиста среда за живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР