Когато малкото италианско селце Акуетико си поставя експериментално камера за

...
Когато малкото италианско селце Акуетико си поставя експериментално камера за
Коментари Харесай

Рекорд! Камера засне почти 60 хиляди джигити с превишена скорост само за 2 седмици

Когато дребното италианско селце Акуетико си слага пробно камера за следене превишена скорост не е очаквало, че ще види слагането на връх. Само за две седмици от тази камера са снимани 58 568 извършители, оповестява „ Би Би Си ”. 

Местният кмет Алесандро Алесандри взема решение да си направи опит, откакто част от 120-те поданици на селцето са се оплакали от джигитите по пътищата. 

Но той не повярвал, когато резултатите пристигнали на бюрото му. 

Данните сочели, че приблизително на всеки няколко минути минава кола с превишена скорост. На въпросното място ограничаването е 50 км/ч., а най-сериозното нарушаване е 135 км/ч. 

„ Това е полуда, като се има поради, че непрестанно поданици пресичат пътя и се движат из селото ”, декларира Алесандри. 

Камерата е ситуирана наоколо до пешеходна пътека и е записала по какъв начин десетки коли минават край нея със 100 км/ч, което е два пъти над нормата и е животозастрашаващо в село населявано главно от възрастни хора.

 

И съвсем всички от 20-те топнарушители са минали през обитаемото място денем. Алесандри изяснява, че дребното му селце, което се намира наоколо до френската граница, страда от доста проблеми, свързани с трафика. 

С три съществени пътя, свързващи близкия италиански регион Пиемонт със северното италианско крайбрежие тъкмо този минаващ през селцето е най-предпочитан от хората, които желаят да избегнат бабунките, радарите и магистралните такси. Освен това пътят е желан и от мотоциклетистите, които употребяват подобаващия асфалт, с цел да си провеждат гонки сред огромните градове. 

„ Надяваме се, че тези уреди за премерване на скоростта ще попречат на водачите да нарушават разпоредбите, а и ще има изгоди и за жителите на Акуетико, тъй като задачата е не да се вършат пари от санкции, а да се обезпечи сигурността на жителите ”, съобщи Алесандри./ Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР