Когато любимият домашен любимец почине, много собственици взимат решение да

...
Когато любимият домашен любимец почине, много собственици взимат решение да
Коментари Харесай

Когато решиш да направиш умрялото си куче на килим

Когато обичаният домакински любим почине, доста притежатели взимат решение да запазят паметта му по специфичен метод. Независимо дали това е гравиране на името му на скамейка, татуиране или огромно подаяние на подслон за животни в негова чест.
 Американски питбул териер, ротвайлер, чау чау - кои са най-опасните породи кучета в света
Най-опасните породи кучета в света

Кой влиза в топ 7

Едно скърбящо семейство обаче избра да трансформира починалия си голдън ретривър в килим, тъй че постоянно да им припомня за пухкавото куче вкъщи. Австралийската компания Chimera Taxidermy е наета да сътвори мемориалния спомен, а собственичката на бизнеса Мади споделя, че това не е извънредно искане. Оказва се, че препарирането на домашни любимци е във възхода си. Поне в Австралия.

В обява в Instagram в профила на нейната компания Мади написа: " Красив стар голдън ретривър, непокътнат като кожа за фамилията си. Най-накрая подготвен да се насочи към дома си. "

В мненията тя изяснява, че " козината е обработена по този начин, че да не пада ".

Говорейки пред Yahoo News, Мади продължава: " Таксидермията за домашни любимци в действителност стана по-популярна едвам през последните пет години, тъй че това е доста ново нещо за множеството хора. "

Мади е помолена да препарира много разнообразни животни, в това число плъхове, зайци, кози и морски свинчета, само че тя признава, че " несъмнено не е за всеки ". Въпреки това намира за необикновено възнаграждаващо да оказва помощ на притежателите с тъгата им, като им позволява да запазят част от своя домакински любим вечно.
 Евтаназия на домашния любим - едно от най-трудните решения
Когато е време да се сбогуваме с домашния любим

Когато няма различен излаз

След като показа онлайн видеоклип на килима голдън ретривър, Мади получи смесени коментари от феновете на кучета. Докато някои харесваха " красивата " концепция и я смятаха за " сладка ", други бяха уверени, че ще направи траура на смейството по-труден. А персонално на нас, ни се коства по-скоро за злокобно. 

Препарирането на животни е техника, при която тяхната кожа се обработва и инсталира върху неестествен скелет. Могат да се препарират всевъзможни гръбначни животни - бозайници, птици, риби, влечуги и земноводни. Основното ѝ приложение е за разработване на ловни и риболовни титли, както и на експонати за музеите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР