Когато купувате прясно мляко от магазина, то е минало през

...
Когато купувате прясно мляко от магазина, то е минало през
Коментари Харесай

Какво да правим с пресеченото мляко

Когато купувате прясно мляко от магазина, то е минало през комплициран преработвателен развой. След като е механично пречистено, то се пастьоризира на 98 градуса по целзий, при което измира остатъчната микрофлора.

Поради това, купеното мляко има по-дълъг интервал на продължителност, от млякото, добито и съхранявано в домашни условия. Производственото ни дава и по-голяма гаранция за качество, и най-много непорочност.

Въпреки това, в редки случаи, част от микрофлората остава, или се развива отначало. Това би станало, в случай че купеното мляко се съхранява на топло място. Така, оживелите детайли се развиват и в последна сметка скапват млякото. Те не са рискови.

 Чаша Мляко

Ако обаче са се развили, в резултат на прекомерно дълъг интервал на престой в хладилника, и изключително в случай че има гнилостен аромат и неприятен тип, то млякото в действителност би трябвало да се изхвърли.

Разликата е, че до момента в който оживелите бактерии в скоро пастьоризираното мляко са най-вече " диви " млечно кисели от заобикалящата ни среда, във втория случай виновниците за развалянето са патологични микроорганизми, които са рискови за здравето ни.

 Пресечено Мляко

Когато купеното от магазина, пастьоризирано и вярно съхранявано, в период на валидност по дата на опаковката мляко ви се пресече, само че няма неприятен аромат и усет, а единствено леко кисели, умерено може да не го изхвърляте и да го оползотворите. От него можете да извършите извара, да вършиме теста, палачинки, заливки и други Развилите се в него бактерии са тези, които обикновено подквасват млякото.

Много е значимо обаче да се знае, че сходни процедури не се вършат с домашно мляко. Домашно мляко, съхранявано повече от 3-4 дни в хладилника, стартира да се скапва. И надлежно, би трябвало да се изхвърли.

Прясното мляко от магазина може да е годно до 10 дни, в случай че се съхранява в хладилника. Когато го употребявайте, по-късно добре го затваряйте. При него не е нужно даже да се подварява. При домашното, даже да го подварите, няма по какъв начин да сте на 100 % сигурни, че не съдържа бактерии, устойчиви на високи температури. По този метод убивате единствено най-активната част от тях.

Ако започнете да трансферирате купеното мляко във ваши съдове, ще го болестите с бактерии, които обикновено населяват повърхността на тенджерите. Същото ще се случи даже от въздуха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР