Когато кучето или котката ни са болни, болни сме и

...
Когато кучето или котката ни са болни, болни сме и
Коментари Харесай

Как да предпазим кучетата и котките си, без да се охарчваме

Когато кучето или котката ни са заболели, заболели сме и ние. Не безусловно, несъмнено, само че проблемите с домашния любим могат да са също толкоз неприятни и травматични за фамилията, колкото и болест на родственик.

Ветеринарните услуги са сериозен минус за бюджета ни, само че пък и по тази причина има лекове от графата " бабини деветини ", които ще оказват помощ да предпазим или да излекуваме косматия си другар от редица неразположения.

Бълхите не обичат лимони

Котките сигурно няма да се зарадват, само че кучета няма да имат проблем с това да натъркаме козината им с лимон, портокал или грейпфрут. Миризмата на цитрус отблъсква бълхите и придава пресен мирис на другояче миришещите най-вече на луканка домашни любимци.

Ароматерапия против кърлежи

Кърлежите са голяма злина за кучетата и котките, живеещи навън, а ветеринарните каишки са ненужно скъпи и не всеки път оказват помощ. Решението - нашийник от плат, наквасен в равни част етерично масло от здравец и роза. От Tree Hugger поучават, че кърлежите не понасят този мирис, който бързо обгръща цялата четина на животното.

Нов дрешник

Трябва да си признаем, че облеклата за домашни любимци постоянно са ни изглеждали повече като помпозна рекламация на стопаните, в сравнение с като нещо потребно.

Въпреки това можем елементарно да превърнем старите си чорапи в обувки за кучето или пък скъсаната си тениска в нова блуза за котката. Специалисти в региона настояват, че облеклата са най-ефективният метод да предпазим любимците си от нездравословни инсекти и одрасквания, които могат да се инфектират.

Козметиката е от голяма важност

И като заговорихме за инфектирана кожа, общоизвестен факт е, че кучетата и котките постоянно изпадат в гневно чесане на избрана област, даже и да нямат бълхи или кърлежи.

В тези случаи можем да им помогнем като сложим компрес от запарка от лайка и течен витамин Е върху проблематичните зони.

Вече ми е леко, усещам се добре

Тъй като множеството стопани залагат на сухите гранули като главен източник на храна за любимците си, кучетата в днешно време постоянно изпитват компликация при храносмилане и обособяване.

Стомасите на най-хубавите ни другари обаче реагират на същите разхлабващи и балансиращи храни, които са присъщи и за нас, хората.

Сушени сливи или няколко лъжици кисело мляко в храната на кучето или котката възвръщат естествената работа на храносмилателната и отделителната система, без да е нужно да тъпчем любимеца със скъпи медикаменти. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР