Когато Кристиано Роналдо шокира футболния свят през лятото на 2018

...
Когато Кристиано Роналдо шокира футболния свят през лятото на 2018
Коментари Харесай

Стряскащата статистика, която показва колко липсва Кристиано на Реал

Когато Кристиано Роналдо шокира футболния свят през лятото на 2018 година, напускайки Реал Мадрид, с цел да премине в Ювентус, беше несъмнено, че испанският гранд ще има проблеми. Едва ли някой обаче би могъл да планува, че отборът ще се бори да преодолее груповата фаза на Шампионската лига.

Според „ ESPN “, след напускането на Роналдо Реал Мадрид е изгубил повече мачове от груповата фаза през последните три сезона, в сравнение с през цялоата кариера на португалеца в клуба. От 2009 до 2018 гозина „ белите “ са загуби единствено три пъти в груповата фаза: 2:3 против Милан (2009), 1:2 от Борусия Дортмунд (2012) и 1:3 от Тотнъм (2017).

След този интервал обаче мадридчани имат пет изгубени мачове - от ЦСКА Москва на два пъти, от ПСЖ и от Шахтьор на два пъти през този сезон. Интересно е да се означи, че и петте провали са пристигнали в отсъствието на капитана Серхио Рамос.

Сякаш наподобява е съвсем невероятно да се размени състезател, който е вкарвал приблизително по повече от един гол на мач в продължение на девет сезона.

Real Madrid have lost more UCL group stage games since Ronaldo left in 2018 than they did during his nine years at the club
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР