Когато Кори Гоф сътвори история с представянето си на Уимбълдън

...
Когато Кори Гоф сътвори история с представянето си на Уимбълдън
Коментари Харесай

От теста в училище до големия пробив в тениса: историята на 15-годишната Кори Гоф

Когато Кори Гоф сътвори история с представянето си на " Уимбълдън " през 2019 година, мнозина евентуално си задаваха въпроса дали 15-годишната състезателка ще бъде идващото огромно знамение в тениса.

Трудолюбива, изпълнена с възторг и предпочитание да се бори за фантазията си, американката последователно си пробива път към елита. С една купа при дамите и голямо поле за развиването Гоф наподобява орисана да реализира огромни триумфи в бъдеще.

Но коя е 15-годишната американка и защо мечтае?

Първи стъпки в тениса

Гоф стартира да тренира тенис, когато е на седем. Тя произлиза от спортно семейство, като татко й се е състезавал за баскетболния тим на университета в Джорджия. Негово предпочитание е Гоф да се занимава с баскетбол, само че тя бързо се насочва към самостоятелния спорт. От своя страна майка й е взела участие в надпревари в бягането с трудности и седмобоя.

Любовта на Гоф към тениса възпламенява носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серена Уилямс. От десетата си година Гоф посещава постоянно Франция и академията на Патрик Муратоглу, който е дълготраен треньор на Уилямс. Още тогава той остава впечатлен от качествата и капацитета на младата американка.

 От теста в учебно заведение до огромния пробив в тениса: историята на 15-годишната Кори Гоф
© Associated Press

" Винаги ще помня първия път, когато видях Коко. Тя се появи в академията през 2014 година, с цел да опита и ме впечатли с решителността, атлетизма и борбения си дух. Когато те огледа и ти каже, че ще стане №1, можеш единствено да й повярваш ", споделя Муратоглу, който след това оказва помощ на Гоф да финансира кариерата си през неговата фондация за надарени млади играчи.

Развитието на Гоф продължава стремглаво нагоре, като резултатите й са впечатляващи. На 10 години и 3 месеца тя става най-младата шампионка на националния шампионат на Съединени американски щати на клей за деца под 12 години. По-късно, когато е на 13 години, тя се трансформира в най-младия финалист при девойките на US Open, а след няколко месеца печели еквивалента на " Ролан гарос " в конкуренцията на състезателки, които са няколко години по-големи от нея.

Големият пробив

Гоф излезе под светлината на прожекторите на миналогодишния " Уимбълдън ". Американката получи " уайлд кард " за квалификациите и надали някой е очаквал събитията, които последваха.

С три победи в пресявките Гоф стана най-младата състезателка, която взе участие в шампионата от Големия шлем в Откритата епоха на тениса, като ден преди решителния мач тя е била във Флорида, където имала тест в учебно заведение. Тя откри място в главната скица на " Уимбълдън " едвам на 15 години и 122 дни. Успех над Винъс Уилямс на старта въодушеви Гоф, която изуми всички и стигна до осминафиналите.

" Не мисля, че съм виждала някого да връхлети в такава светлина в първия си шампионат от Шлема. Имам възприятието, че Коко Гоф ще надмине всички в играта. Тя го желае, живее с възприятието и е родена да го направи ", сподели една от легендите в тениса Мартина Навратилова.

Фотогалерия: Вълнение и овации на крайници за 15-годишната звезда в тениса >

По пътя към фантазията

Никому непозната и 301-а в ранглистата преди квалификациите на " Уимбълдън ", в този момент американката към този момент е част част от елита и първите 50. Това стана факт след бързата си победа в осминафиналите над шампионката от Australian Open Наоми Осака.

" Не знам от кое място пристигна това. Честно, това случва ли се? Преди две години изгубих в първия кръг при девойките, а в този момент съм тук ", сподели Гоф след триумфа си в петък, като 15-годишната американка може да влезе измежду първите 20 в ранглистата, в случай че стигне финала в Австралия.

За по-малко от година Гоф сподели, че с изключение на страхотна физика, има и устойчива душeвност. Американката затвърди положителната си игра с постигане до третия кръг на US Open и влезе в историята на женския тенис, откакто сграбчи първата си купа с успех на шампионата в Линц.

" Аз съм едвам на 15. Дори не съм достигнала пика или развила изцяло играта си. Вълнувам се да видя какви други триумфи мога да реализира в бъдеще, в случай че продължа да работя интензивно ", сподели Гоф след първата си купа.

 Неподправената наслада на Гоф
© Associated Press

Неподправената наслада на Гоф

Тя осъзнава, че фантазията й да покори върховете в тениса зависят само от усиления труд и раздаването й.

" Не имам вяра в ориста, тъй като мисля, че можеш да промениш личния си свят. Съдбата не постоянно може да бъде нещо положително, тъй че се старая да не мисля, че това е моята орис. Ако го направя, главата ми ще гръмне. Просто мисля шампионат за шампионат ", добавя Гоф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР