Когато клиентът дойде в магазина ви и е твърдо решен

...
Когато клиентът дойде в магазина ви и е твърдо решен
Коментари Харесай

Почти готови да купят от вас

Когато клиентът пристигна в магазина ви и е твърдо решен да не купува, няма нищо, което да го убеди в противното. Но когато желае да купи от вас, е значимо да го разберете бързо и да му помогнете да реши. Има няколко индикации за това, а същински положителните търговци ги улавят бързо и не се двоумят да ги употребяват в своя изгода.

Клиентът допира продукта

Когато един клиент допира продукта, шансът да обмисля покупката му е голям. Той не се интересува от % продажби, който гоните – за него е значимо какво тъкмо ще има, в случай че си купи от вас – дали ще бъде качествено, потребно и дали ще улесни живота му.

Като допира предлаганото от вас, потребителят алармира, че е подготвен да го направи негово владеене. Когато един човек влезе в магазина, можете да го поканите да разледа обширно ваш продукт. Ако не си направи труда даже да го допре, евентуално няма и да го купи.

Ако обаче след общителния ви привет незабавно стартира да пипа продуктите, той е подготвен да купи. В този миг служителят ви би трябвало да се включи с финални убеждаващи думи, че е време клиентът да отвори портмонето.

Клиентът допира портмонето, кредитната карта или парите си

Когато един клиент прави някое от тези дейности, също обмисля покупката. Понякога го прави, тъй като не разполага с доста време и би трябвало бързо да купи нещо, с цел да продължи с останалите ежедневни задания.

Клиентът пита за методите на заплащане в магазина

Потребителите могат да питат доста неща, от време на време от чисто любознание, а различен път с ясната цел да обмислят по какъв начин да платят това, което към този момент са си харесали в магазина.

На въпроса за методите на заплащане би трябвало да давате допустимо най-пълен отговор – в кеш, с чек, с кредитна или дебитна карта, с цифрова валута и така нататък Потребителят към този момент е подготвен да купи от вас, само че в случай че не се подсигурите задоволително, можете да го загубите на финалната права.

Клиентът се интересува от гаранционен контракт

След като реши, че има нужните средства и ще му е в действителност от изгода, клиентът стартира да се интересува от спомагателните прерогативи на продукта, измежду които е и гаранцията. Особено когато клиентът ви към момента не е купувал от вас, е значимо тя да е с по-продължителен интервал, тъй че да има задоволително време да тества устойчивостта и здравината на продукта, с цел да се увери добре, че покупката си е заслужавала.

Клиентът пита за апаратура и поддръжка

Подобно на въпросите за гаранцията, и този е знак, че клиентът към този момент добре е обмислил опциите си и му остава напълно малко да купи от вас. Допълнителните услуги, като да вземем за пример апаратура и поддържка, ще стимулират потребителят да направи покупката, изключително в случай че са безвъзмездни.

Тези 5 признаци не са използвани към всеки бизнес, само че най-малко един от тях ще помогне на вашия. Когато откриете клиент, в който разчитате един или няколко от тези знаци, продажбата ви е съвсем в забрадка вързана. Финализирайте я без доста съмнение!

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР