Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме,

...
Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме,
Коментари Харесай

Нови разкрития: Зам.-министър Шишков за схемите на предишното правителство

Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме, не е по никакъв метод за усмивка. Човек си задава въпросите по какъв начин е функционирала страната до момента. Истината е такава, че компаниите към Министерство на регионалното развитие, които и стачкуваха, че нямат пари да заплащат заплати и ние взехме решение да потърсим какъв брой пари са взели тези компании. Те са взели едни милиони за лотовете на Автомагистрала " Хемус ", които въобще не са стартирани. Те постоянно са си получавали парите от постановления на Министерски съвет, а не през годината. Сега те преди да изчакат края на годината, те започнаха акция против министерството. Това разяснява зам.-министърът на районното развиване арх. Иван Шишков в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

Преди дни министърът на районното развиване Виолета Комитова и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкриха нова скица, само че за Автомагистрала " Тракия ".

" Освен раздаването на парите, има и още една скица. На процедура се омаловажа законното строителство. Предишното ръководство на страната, всички разбрахме, че е почнало строителство, само че без да има позволение за градеж. Това, което разбрахме от последните дни е понятието " главен " и " настоящ " ремонт. Онова държавно управление, отпред с министър Николай Нанков на Министерство на регионалното развитие разпорежда на шефа на АПИ да направи инспекция на пътищата и дава един лист на пътища в неприятно положение ", сподели още арх. Шишков.

" Накрая си направихме един опит за 24 пътища и там сметнахме, че за тях има цялостно съвпадане на дължината на правата. За тези пътища са били планувани 114 млн. лв.. В договорите за същите тези пътища сумата, която е изплатена и се претендира да бъде доизплатена сумата е 296 млн. лв.. Това е нарастване от 2.6 пъти. Ние бяхме удивени ", разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР