Когато Катар получи домакинството на Мондиал 2022, основна тема бе

...
Когато Катар получи домакинството на Мондиал 2022, основна тема бе
Коментари Харесай

Мондиал 2022 - бира за 5 долара, вино за 23 долара

Когато Катар получи семейството на Мондиал 2022, съществена тематика бе адската горещина в района. ФИФА предприе революционен ход и за първи път в историята най-гледаният футболен шампионат ще се състои през... зимата. Шампионатът ще започва на 21 ноември и ще продължи съвсем до Коледа. Температурите в този интервал на годината варират от 18 до 24 градуса.

Феновете от целия свят обаче все по-живо се вълнуват от различен парещ въпрос - ще могат ли да употребяват алкохол поради строгите закони в страната.

Да, ще могат. Неговата продажба е легална някои хотели и питейни заведения, посещавани от туристи. Както и в единствения магазин за алкохол в Катар - The Qatar Distribution Company, където обаче имат право да пазарят единствено чужденци.

По време на Мондиал 2022 ще може да се употребява в избрани зони, а уредниците дават обещание, че локалните съдии ще се отнасят с схващане към почитателите от чужбина, които се намират в нетрезво положение на публични места.

Далеч по-притеснителни обаче са цените. От 1 януари тази година е в действие нов закон - акцизът за импорт на алкохолни питиета скача със 100 %. Следователно цените стават двойни.

Стек с 6 бири към този момент коства 26 $. Литър джин - 93 $. Бутилка южноафриканско вино - 23 $.

Повишава се акцизът и върху безалкохолните питиета със наличие на захар (50%), цигарите, енергийните питиета и свинското месо (100%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР