Когато карантината току-що била обявена във Франция, родителите на две

...
Когато карантината току-що била обявена във Франция, родителите на две
Коментари Харесай

Карантината може да носи и… злато

Когато карантината преди малко била оповестена във Франция, родителите на две момчета, 60-годишен предприемач и брачната половинка му, вземат решение да изоставен Париж и да отидат в своята вила в провинцията, ситуирана югозападно от столицата в дребния остарял град Вендом.

В градината на фамилния парцел братята, които към момента не са навършили 10 години, поискали позволение да построят барака от клони, дъски и остарели чаршафи.

Баща им споделил, че могат да ги вземат от стаята на починалата си баба.

Когато момчетата вадят чаршафите от килера, два доста тежки предмета изпадат от тях.

„ Но те не им обърнали доста внимание и ги върнали назад “, сподели локалният търговец Филип Руяк в изявление за френския канал BFMTV.

Въпреки това момчетата споделили на татко си за тази находка.

„ Той ги помолил да отидат и да донесат тези движимости, като изначало решили, че са държачи на ножове, които принадлежат на баба им “, изяснява Рояк.

Главата на фамилията се свързал с локалната аукционна къща, с цел да се увери в това и изпрати на специалисти няколко фотоси.

Оказало се, че въобще не са стойки за нож, а два златни слитъка с тегло 1 кг всеки.

Поставили на търг двете кюлчета на уеб страницата на тази аукционна къща на приблизителна цена 40 хиляди евро на численост.

Както се оказва, бабата на момчетата се сдобила с кюлчетата през 1967 година, за което има доказателства, потвърждаващи законността на покупката.

Но положителната вест за това френско семейство не свърши дотук, защото цените на златото непрестанно нарастват заради пандемията.

“Решихме да изчакаме, до момента в който златото увеличи още цената. Те могат да донесат най-малко 100 хиляди евро ”, счита специалистът търговец.

Междувременно момчетата поискали татко им да им обещае,, че и те ще получат нещо за находката си.

“Казаха на татко си: желаеме да имаме басейн ”, споделя Руяк /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР