Когато животът ни раздаде лоши карти – бизнесът ни се

...
Когато животът ни раздаде лоши карти – бизнесът ни се
Коментари Харесай

Пътят към дълготрайното щастие зависи от 7 прости избора

Когато животът ни раздаде неприятни карти – бизнесът ни се провали, връзката ни се разпадне, или ни сполети персонална покруса, най-бързо се изправят на крайници и намират своя път към щастието онази, които са преоткрили себе си.

Нека бъдем реалисти – персоналната промяна изисква кураж, излекуване и себепознание. Щом преминете през тези процеси, възгледите ви се прекатурват на 180 градуса. Придобивате нови привички, полезности, другари и фантазии, които в действителност преследвате. Това е пътят към трайното благополучие.

Но по какъв начин да накараме щастието да остане?

Представете си, че имате благонадежден GPS в живота, който действа въз основата на вашите решения и планове, написа за Inc. Марсел Шуантс, създател на програмата.

С други думи, когато ориста ви прати „ крива топка “, направете изборите, които имат значение, и преминавайте през дните умишлено и целенасочено. Така ще измененията ситуацията си.

Ето и седемте стъпки, с които Шуантс поучава да започнете:
Вървете решително по пътя си
Човек, който е убеден в себе си и в пътя напред, не се тревожи за утрешния ден, тъй като към този момент се е погрижил за него. Тази убеденост му разрешава да преследва фантазиите и призванието си даже когато скептиците го считат за луд; носи му нравствен мир, блокира разсейващите фактори, които се пробват да го отклонят от крайната цел и призванието му.
Доверете се на процеса
Обществото счита изкуството да се отхвърляме от контрола за симптом на уязвимост, а то би могло да бъде мощна лидерска линия. Нека обаче да сме наясно, че да се откажем не е същото като да се предадем или поддадем – то значи да се доверим на процеса, да отстъпим пред последствията от нещо, по-голямо от нас, и да имаме вяра, че най-после нещата ще се подредят. Най-добрият метод да реализираме това е да се заобиколим от хора, на които имаме доверие – съветници, сътрудници, другари и семейство, които ще ни поддържат по време на всяко житейско странствуване.
Търсете здравословните взаимоотношения
Според известно изследване на Университета в Харвард, което продължава 75 години и наблюдава живота на 724 мъже от колежа до старините им, положителните взаимоотношения ни поддържат здрави и щастливи.

Първата стъпка към построяването на такива връзки е да се научим да сортираме хората, които позволяваме до близкото си обграждане. Онези от тях, с които можем да реализираме същинска, дълбока непосредственост, са от основно значение за нашето благополучие, по тази причина избирайте деликатно приятелите и съдружниците си.

// бЪФЕТ
Поискайте това, от което се нуждаете
В доста компании страхът пречи на хората намерено да изискат това, от което се нуждаят, или да потърсят помощ от своите началници и колегии. Изследване, оповестено в Harvard Business Review, сочи, че сред 75 и 90% от съдействието, която чиновниците оказват един на различен, потегля от молба.

Въпреки това мнозина се въздържат да помолят за нужното, защото техните ръководители не гледат с положително око на този тип държание. В множеството случаи резултатът е, че нищо не се случва. Затова направете първата крачка и помолете за нещо, от което се нуждаете. Има огромна възможност да го получите.

/// Поискайте
Проявявайте добрина
В работата постоянно подценяваме смисъла на по този начин наречените „ меки умения “, измежду които е добротата. Според редица изследвания обаче култивирането на сходна офис просвета прави чиновниците по-щастливи, а бизнеса – по-успешен.

Изследване на Университета в Ню Йорк сочи, че когато сме очевидци на положителни каузи сред сътрудници, възприятието ни за благополучие се ускорява – учените назовават този развой „ извисяване “.

Извисяването провокира верижна реакция от добрина и позитивизъм, които обгръщат цялата компания. С други думи, насърчаването на добротата има троен вълнообразен резултат в изгода както на личния състав, по този начин и на компанията. 
Калявайте търпението си
Имате ли сътрудник или шеф, който не е податлив да мръдне на йота или да огледа нещата от различен ъгъл? Втурва ли се да взима решения, без да потърси друго мнение?

Липсата на самообладание може да провокира безпорядък на работното място и да разцепи екипа. Търпението е добродетел, която повече хора би трябвало да развиват и употребяват. Тя ни оказва помощ да забавим темпото, да съберем повече информация, да я преработим и да преосмислим ситуацията, когато то излиза отвън надзор.

В обстановки на спор сред разнообразни гледни точки търпението е това, което ни оказва помощ да съзрем невинността на другите в тези изнервящи моменти, когато желаеме да стане по нашата.
Не се отклонявайте от курса
Вашата история може да съдържа травматични прекарвания, разочарования и провали. Въпреки това е значимо да се упорити и да не се отклонявате от пътя. Не поглеждайте обратно и не се отхвърляйте, когато към този момент сте постигнали несъмнено равнище на благополучие и триумф.

Вероятно напред дебнат провокации и сложни решения, само че не захвърляйте положения досега труд. Продължавайте да се борите, фокусирайте се върху задачите и се заобиколете от хора, които ви поддържат и постоянно са вярвали във вас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР