Когато изпитваме болка, първата ни работа е да вземем някакво

...
Когато изпитваме болка, първата ни работа е да вземем някакво
Коментари Харесай

Популярно обезболяващо, което го има във всяка аптека, крие огромна заплаха за здравето, увеличава с 50% рискът от сърдечни заболявания

Когато изпитваме болежка, първата ни работа е да вземем някакво лекарство, от което чакаме да ни помогне по опция на часа. В аптекарската мрежа вероятните обезболяващи обаче най-често работят върху цяла група болести и в множеството случаи се продават без рецепта. 

``
реклама
Датски учени обаче са създали изследване и са открили, че едно известно лекарство крие повече риск за здравето ни, в сравнение с изгода. Учените даже приказват за смъртоносна заплаха от този медикамент, написа Zdrave.to.

Става въпрос за диклофенак. Много повече пациентите, които употребяват този медикамент, са претърпели сърдечен удар, спрямо тези, които са приемали друго лекарство за болежка.

Според експертите диклофенак може да усили риска от сърдечно-съдово заболяване с 50%. Проучването включва 6,3 милиона датски жители на възраст от 46 до 49 години. Учените съумяват да открият връзка сред използването на диклофенак и появяването на аритмия, исхемичен инсулт, сърдечна непълнота и инфаркт. 

В този случай такива затруднения са следени след един месец на приложимост на лекарството. Отбелязва се, че при тези, които одобряват този медикамент  в намалени дози, се следи отрицателен резултат.

Диклофенак е включен в листата на главните медикаменти. В доста страни, в това число в Русия, то се продава без лекарско наставление.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР