„Когато излезе първият списък „Магнитски“, имахме дупка в законодателството и

...
„Когато излезе първият списък „Магнитски“, имахме дупка в законодателството и
Коментари Харесай

Асен Василев отговаря: Подготвя ли български закон „Магнитски“?


„ Когато излезе първият лист „ Магнитски “, имахме дупка в законодателството и страната нямаше по какъв начин да отбрани държавните институции и държавните компании по съответен метод. Поели сме ангажимент тази законодателна празнина да бъде запълнена “.

С тези думи финансовият министър Асен Василев отговори на публицисти кой написа българския закон „ Магнитски “ и каква работна група стои зад него.

„ Има работна група, която се управлява от Министерството на правораздаването. Министерството на финансите, Министерство на външните работи, ДАНС и редица институции са излъчили представители в тази работна група “, разясни Василев.

Българският вид на закона „ Магнитски “, както добива известност, планува основаване на нов държавен орган, който би трябвало да бъде управляван от министъра на финансите. В Народното събрание по-рано през днешния ден се стигна до напрежение по тематиката.

" От Министерството на финансите има съответни оферти, част от които бяха залегнали и в решението на Министерски съвет във връзка „ Магнитски “ и това е обвързвано с потребността от бърза реакция, която да предстои на следващ правосъден надзор ", съобщи Асен Василев.

" От позиция на финансовото ведомство това, което можем ние да подадем, е по какъв метод може да се направи оценка до каква степен това заплашва финансовата и икономическата система на страната. Това е нашата експертиза ", добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР