Когато излезе Android Pie, обществеността имаше противоречиви мнения за новата

...
Когато излезе Android Pie, обществеността имаше противоречиви мнения за новата
Коментари Харесай

Android Q може да премахне бутона за връщане назад в новата навигация на системата

Когато излезе Android Pie, обществеността имаше спорни отзиви за новата навигация на системата жанр iPhone. Използването на „хапчето“ в долната област на екрана съгласно някои е интуитивно, а съгласно други доста неловко, изключително с спомагателния бутон за връщане. Бъдещата Android Q обаче може би ще промени механизма. Според интернет портала XDAн от кода на ранните билдове на системата е отстранен бутонът за връщане обратно. Вместо това вие ще плъзнете „хапчето“ наляво за връщане. Променени са и анимациите при потребление на останалите жестове, с цел да може да се трансферирате сред приложенията по-плавно.

Освен това други модификации в кода подсказват, че Гугъл желае да даде късмет на потребителите да се върнат към остарялата навигация на интерфейса. Ако сте си купили новия Pixel 3 и не ви стиска да опитате с рисковани способи да си върнете трите бутона, Android Q ще ви даде тази опция. Някои Android One смарт телефони имат опцията за промяна на навигацията от ден първи на инсталиране на Android P. На телефоните на Гугъл би трябвало наложително да се деинсталира Pixel Launcher, ход, който съгласно компанията не би трябвало да се подхваща.

Като цяло Android Q ще донесе доста мечтани промени в интерфейса на смарт телефоните. Все отново би трябвало да имаме едно мислено, че Гугъл не всеки път вкарва измененията от сходен вид в формалните издания на операционната система. Във всеки случай болшинството от почитатели ще може да опита Android Q след няколко месеца и да види какво е върнато и какво е оставено по този начин, както е.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР