Когато изкуството лекува. Неслучайно е на мода - рисуването на

...
Когато изкуството лекува. Неслучайно е на мода - рисуването на
Коментари Харесай

Зелена светлина: Мандала - изкуството, което лекува

Когато изкуството лекува. Неслучайно е на мода - рисуването на мандала. Древен метод за самоусъвършенстване и реализиране на благополучие.

Дали не е прекомерно " дзен "? Или прекомерно завладяно за суровото, забързано и изпълнено със задания всекидневие? Е, не е нужно никой да признава обществено и на глас, че изпитва вътрешна потребност да подреди разпилените си мисли и дейности. Е, за това не постоянно е нужна специфична таблица или мобилна апликация.
Салва Абделхалек, съосновател на придвижването " Мандала Йо ": Мандала е антично санскритско изкуство, което е отражение на Вселената. Във всяка част на мандала има кръг, който пресъздава Вселената, това би трябвало да е центърът на нещо, прибавят се разнообразни форми. Да, мандала е изкуство, което лекува. За лечението са доста значими и цветовете.
Перфектен метод всекидневието да стане по-пъстро. Поне по този начин се е получило в Аман, йорданската столица, където от ден на ден хора стартират да преоткриват античното изкуство.
Рауан Мохамед, съосновател на придвижването " Мандала Йо: Изкуството има лечебна мощ, която може да промени хората и даже цели общества. Когато човек се занимава с мандала, неговата душeвност се трансформира и резултатът е инфекциозен за хората към него. Ако човек е благополучен, той ще направи хората към себе си щастливи. Същото е и с хубостта. Ето, когато виждаме че Аман се разкрасява, тогава и неговите поданици стават по-щастливи.
Ползите от мандала освен естетически. Красивите кръгове, които се получават върху листа хартия, несъмнено оказват помощ против ежедневния стрес.
Мохамед Азам, участник в занимание по мандала: Работата ми е обвързвана с дълги часове на бюро и доста централизация. Много е стресираща. Преди време осъзнах, че когато рисувам мандала се отпущам, само че в това време ми оказва помощ за концентрацията. А това е доста потребно за работата ми.
Изкуство, което последователно превзема и модата. С видоизменение на тениски, остарели дънки и суитшърти, благодарение на красивите изображения на мандала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР