Когато изграждате инвестиционен портфейл, може да е изкушаващо да намерите

...
Когато изграждате инвестиционен портфейл, може да е изкушаващо да намерите
Коментари Харесай

4 страхотни начина да диверсифицирате портфолиото си за 2024 г.

Когато изграждате капиталов портфейл, може да е изкушаващо да намерите един актив или клас активи, на които имате доверие, и да изградите цялата си тактика към него. Има единствено един проблем с това обаче – какво ще стане, в случай че нещо се случи и този актив или клас се срине? С всичките си пословични яйца в една пословична кошница оставате на изсъхнало. Ето за какво на практика всеки финансов консултант ще ви каже, че диверсификацията е ключът към сполучливата капиталова тактика. Ако сте новопостъпил в света на вложението, може да е малко изнервящо да изградите диверсифицирано портфолио.

Златото е превъзходен метод да го извършите. Започнете да инвестирате в благородния метал през днешния ден.

4 страхотни метода да разнообразите портфолиото си за 2024 година

Ако желаете да разнообразите портфолиото си през новата година, има няколко елементарни стъпки, които можете да предприемете, с цел да изградите по-силна, по-сигурно портфолио. Ето няколко хрумвания:

Инвестирайте в злато

Златото евентуално е най-старата инвестиция на планетата и остава мощна за хората, които желаят да диверсифицират своите портфейли. Златото е добър метод за прибавяне на многообразие заради няколко аргументи, в това число че работи като отбрана против инфлацията.

Инфлацията постоянно е нещо, за което спестителите и вложителите би трябвало да мислят, само че тя е била най-важното за мнозина в последно време, защото процентът на инфлация беше висок през последните 18 месеца, достигайки връх от над 9% на годишна база през юни 2022 година Ако темпът на инфлация изпревари % на възвръщаемост на вашата инвестиция, вие в действителност губите покупателна дарба макар имате повече пари в сметката си. Стойността на златото обаче има наклонност да се наблюдава дружно с инфлацията, тъй че същинската ви стойност няма да се промени прекалено много.

Друга причина да добавите злато към портфолиото си е, че то има присъща стойност и е веществен актив – с други думи, повече от евентуално златото в никакъв случай няма да бъде изцяло неефикасно, до момента в който други активи като акции и облигации биха могли на доктрина изцяло да се разпаднат.

Започнете пътешествието си за вложение в злато през днешния ден.

Помислете за индексни фондове

Взаимният фонд е капиталов артикул, който сплотява парите на доста вложители и купува разнообразни активи, нормално акции и облигации. Когато инвестирате във съвместен фонд, вие създавате разнообразно портфолио, без даже да се постанова да вършиме голям брой вложения. Индексираният фонд прави още една стъпка и влага в действителен борсов показател като S&P 500.

Когато употребявате индексиран фонд, вие главно инвестирате в пазара (или бранш от пазара) като цяло. Когато пазарът върви нагоре или надолу като цяло, вашето портфолио също ще върви. Може да не получите големите облаги, които можете да видите, в случай че изберете обособена акция, само че също по този начин няма да видите по какъв начин всичките ви пари изчезват, в случай че тази компания се срине.

Пазете малко пари

Не забравяйте за обстоятелството, че не е належащо всичките ви пари да са в вложения от самото начало. Поддържането на пари в брой освен ви защищава от пазарни съмнения, само че също по този начин ви дава ликвидност, в случай че имате незабавен случай.

Има разнообразни способи да държите пари в брой, само че някои от най-популярните са сметки на паричния пазар, високодоходни спестовни сметки и депозитни документи (CD). Което и транспортно средство да изберете, просто се уверете, че вършиме нещо, от което ще спечелите допустимо максимален интерес. Дори и да не вършиме дейни вложения, въпреки всичко желаете парите ви да работят за вас, вместо да стоят в елементарна сметка, без да вършиме нищо.

Говорете с финансов консултант

Изграждане диверсифицираното портфолио не е елементарно. Ако сте новак вложител или просто нямате време да извършите изследването, належащо за създаване на несъмнено, дейно и разнообразно портфолио, помислете за работа с експерт.

Финансов консултант ще работи с вас да изградите портфолио, което дава отговор на вашите потребности, като в същото време се уверите, че имате разнородни вложения, с цел да отбраните вашето благосъстояние. Отделете време да говорите с няколко евентуални съветника и намерете подобен, с който се чувствате добре. Някои съветници интензивно ще ръководят вашето портфолио с вас, до момента в който други просто ще ви оказват помощ да съставите проект, тъй че се уверете, че съветникът, който изберете, дава услугите, от които се нуждаете.

Долната линия

Диверсификацията на вашето портфолио е от основно значение за дълготрайния триумф като вложител. Ако всичките ви пари са фокусирани върху един актив или даже единствено върху един клас активи, рискувате да загубите парите си, в случай че се окаже, че залогът е неприятен. Като влагате пари в доста разнообразни типове вложения, вие защитавате себе си и своето благосъстояние. Златото е солидна инвестиция за диверсификация, както и индексираните фондове. Финансов консултант също може да ви помогне да изградите изцяло диверсифицирано портфолио.

Научете повече за опциите си за вложение в злато тук през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР