Когато италианските села започнаха да продават къщи за по 1

...
Когато италианските села започнаха да продават къщи за по 1
Коментари Харесай

Градове в Южна Италия ще ви платят 27 000 долара, за да се преместите там

Когато италианските села започнаха да продават къщи за по 1 $, изглеждаше прекомерно добре, с цел да е истина. Но най-новото предложение на Италия наподобява даже още по-примамливо.

Регионът Молизе - дива, красива, само че подценявана околност, намираща се източно от Рим, разгласи, че ще заплаща по 27 000 $ на всеки, искащ да се засели в едно от 106-те едва обитаеми села в опит да се предотврати загиването на италианските общности. Всеки, който желае да се възползва от предлагането, ще получава по 700 евро на месец (около 770 долара) за период до три години в регион, прочут със своите зелени пасища, маслинови гори и снежни планински върхове.

Има обаче една измама - новозаселилите се ще би трябвало да се ангажират да стартират дребен бизнес, с цел да допринесат за локалната стопанска система. „ Искам моят район да претърпи ренесансова смяна и да избегна достоверните му села да се превърщат в градове-призраци “, споделя Антонио Тедески, районен консултант, който показа концепцията пред CNN. "Трябва да защитим корените си ", акцентира той.

Особено се предизвикват младежите и двойките с деца да аплайват по схемата, която би трябвало да започва публично на 16 септември.

Тедески, който е роден в дребното село Филиняно - дом на едвам 700 поданици - споделя, че знае какво значи старите обичаи и историческите места да изпаднат в забвение и желае да спре упадъка. „ Целта е да се вдъхне нов живот и да се обнови локалната стопанска система “, акцентира той. "Новодошлите са свободни да стартират всичко, което пожелаят, с цел да получат финансовата ни поддръжка: дребен хан,ресторант, бар, B&B, дребна селска плантация, занаятчийски магазин, библиотека или магазин, продаващ локални гурме ястия. "

Хиляди хора напуснаха Молизе през последните години. Официалната статистика демонстрира, че броят на живеещите там е намалял с съвсем 9000 от 2014 година насам, което изтласква популацията на района до едвам 305 000. Сега в един от най-обезлюдените райони в Италия 106 от 136-те му града имат по-малко от 2000 поданици.

Много общности в Италия са застрашени, защото по-младите хора мигрират към по-големите градове, или в чужбина, в търсене на работа, до момента в който нежната стопанска система на Италия се бори да поддържа по-отдалечените си селски региони. Напоследък има редица села от северните Алпи до южните лозя на Сицилия, които на процедура раздават жилища на всеки, който желае да харчи парите си за обновяването им.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР