Когато инфлацията е съпроводена с икономически растеж, то тогава можем

...
Когато инфлацията е съпроводена с икономически растеж, то тогава можем
Коментари Харесай

Хампарцумян за цените на имотите: Надува се балон, няма причина да струват колкото в Атина и Виена

Когато инфлацията е съпроводена с стопански напредък, то тогава можем да приказваме за напълно естествено събитие. От друга страна по-проблематична е по-скоро волатилността в цените на някои основни артикули, разяснява финансистът.

" Когато става въпрос за рецесия, има една технология, която се назовава “Fear, Uncertainty and Doubt ” (Страх, Несигурност и Съмнения). Нейната цел е да създадеш боязън и терзания и в това време да се появиш героичен с решение. Политиците към този момент го научиха, а корпоративните структури го употребяват от дълго време. ”, добави гостът.

Левон Хампарцумян разяснява скока в цените на недвижимите парцели.

" Пандемията накара доста младежи да желаят да си купят по-голямо и комфортно жилище. От друга страна има и такива, които купуват недвижими парцели за нечиста сделка, само че би трябвало да се има поради, че тя може и да няма сполучлив край. В момента се надува един балон, който няма огромен късмет да докара до провал, само че въпреки всичко би трябвало да сме деликатни. ”

Банкерът съобщи, че действително няма причина жилища в София да костват колкото тези във Виена или Атина и в случай че цената на жилищата у нас стигне до тези равнища, то това би било сериозна алена лампа. Друг риск, който съществува е да се сътвори цикъл на беднотия тук-там, на които никой не е очаквал. По-конкретно става дума за новите квартали в столицата и по-големите градове, които обаче имат неприятна инфраструктура. В наши дни хората с положителни благоприятни условия желаят освен хубаво жилище, само че и прекрасен квартал. Новопостроените здания, които обаче не са в облагородени квартали, има късмет да се трансфорат в гета, споделя Хампарцуням.

Той даде и съвет за методите, по които човек може да си резервира парите при съществуване на по-висока инфлация.

“В моментът, в който централните банки стартират да се борят с инфлацията, то лихвите ще скочат. Но лихвите в банките няма по какъв начин да ви дадат приходи над сумата, която сте вкарали. Ако желаете да си увеличите парите, то би трябвало да ги рискувате. Лихвата в банката е задоволително да ви пази спестяванията от инфлацията. ”

Хампарцумян също съобщи, че сегашната обстановка в страната, композиция от голям брой рецесии, се дължи най-много на културен крах на обществото, а не толкоз на неточности на ръководещите.

Той е на мнение, че от здравна позиция към този момент се вижда края на коронавирус рецесията. Не е ясно, сподели той, какъв брой още талази ще има, само че е насъбран забележителен опит в лекуването на рецесията. В стопански проект банкерът предвижда, че ще има един нескончаем интервал, в който централните банки ще поддържат следена инфлация. Сама по себе си тя ще провокира напредък, който да обезврежда отрицателните последици от пандемията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР