Когато имаш мисия и си убеден в нея, имаш послание

...
Когато имаш мисия и си убеден в нея, имаш послание
Коментари Харесай

Как една учителка във Враца вдъхновява учениците си

Когато имаш задача и си уверен в нея, имаш обръщение и цел, рано или късно постигаш триумф, който да въодушеви хората.

Такава е историята, която ви описваме в идващите редове.

Тя се споделя Мария Веласкес, преподавател е и стимулира учениците да показват себе си посредством изкуство. Тя има вяра, че няма идентични деца или учители. Всеки носи своя личен темперамент, образование и специфичност. Мария се стреми да оказва помощ на учениците си, само че като ги стимулира да имат друга позиция за живота.

Учителка съобщи урок по добрина

Иска да им покаже другите гледни точки.

Да разшири кръгозора им. Да ги научи да имат вяра в себе си, само че и в другите към тях.

Зад гърба й, върху зелените стени на светлата класната стая, е и един от резултатите от тези старания - графитът Respect for everyone (Уважение за всеки).

Той е изрисуван от възпитаници на Мария във врачанското главно учебно заведение "Св. Св. Кирил и Методий ", където тя преподава изобразително изкуство и музика от 2016 година като участник в програмата на фондация "Заедно в час ".

Организация, която работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение, без значение от това къде живее и учи и какви са опциите на фамилията му.
 Мария Веласкес Мария Веласкес
Учители, които изненадват със секси външен тип (СНИМКИ)

Идеята за графита се появява в един от часовете през образователната година, когато Мария и учениците й беседват за това какво е най-важно в връзките с близките.

Още на идващия ден един от учениците се появя с лист с нарисувания графит в ръка:

"Госпожо, аз съм подготвен ".

Няколко думи, които имат толкоз огромна мощ. Мария споделя, че смяна в децата не може да има единствено в границите на общоприет образователен час от 40 мин. Ето за какво идва концепцията за артистичното занятие.

В началото на работата се събират доста деца – даже от прилежащи класове и други учебни заведения.

А когато по-нататък ентусиазмът пада и учениците се обезкуражават, че графитът няма да се получи, учителката им не се отхвърля да им демонстрира силата на постоянството и търпението в името на огромната цел.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ УЧИТЕЛИТЕ, КОИТО ВПЕЧАТЛЯВАТ С ВЪНШЕН ВИД

"Основното, което желаех да обясня на децата е, че не е значимо да си напишеш името със спрея и да кажеш, че това е графит ", споделя Мария.

"Ако вложиш смисъл в графита, в случай че вложиш усърдие, то тогава е изкуство "

Така и става – учениците се залавят за работа, след няколко месеца графитът е подготвен и става основата за още диалози за уважението към разликата и връзките сред хората.

Две млади учителки основават успореден свят за децата в лечебните заведения

От началото на юли Мария Веласкес към този момент образова и новите учители от програмата на "Заедно в час ", които ще влязат в класните стаи през септември. Една от тематиките, на които ще акцентира е построяването на просвета на класната стая и доверие сред учениците и учителя.

Защото, както споделя Мария, в случай че желаеме нещата да се случват, би трябвало да стартираме от децата.

Цялата история на Мария Веласкес вижте във видеото на "Заедно в час ", снимано от продуцентската компания “Супернови филмс”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР