“Когато има война, цялото общество е наясно, че може да

...
“Когато има война, цялото общество е наясно, че може да
Коментари Харесай

Защо в България хората продължават да плащат с живота си?

“Когато има война, цялото общество е наясно, че може да няма през днешния ден с какво да нахрани фамилията си. Но в България не водим война, това е една относително спокойна страна и все пак 1 на 10 души става жертва на ПТП”, съобщи в изявление за Novini.bg Диана Русинова от Института за пътна сигурност.

“Защо? Защото последните 30 години ние имам е извънредно доста пропуски освен като общество, само че и като страна в пътната си безопасност”, изясни тя. “Проблемът продължава да е настоящ, макар статистическите проблеми”, добави тя. “За тези години се е потвърдило, че с всичките ограничения, акции, санкции, продължаваме да имаме извънредно доста жертви на ПТП”, сподели Русинова и изясни, че всичко може да се промени с напълно нов метод и с нова философия. По думите ѝ да вземем за пример към този момент проектирането на кръстовища не е ефикасно, тъй като се следят доста произшествия в зони на кръстовища. Русинова разяснява и какви са най – честите неточности на водачите. “Преди известно време ме попитаха за какво в България водачите карат по този начин и аз отговорих: Защото могат. Но освен водачите са отговорни за ПТП”, съобщи тя и изясни, че положението на пътищата също е причина за произшествия. Тя осведоми, че в пътната маркировка на доста места в страната е тествана и след локалния избор ще бъдат предоставени данните на премиера. “Държавата харчи извънредно доста за пътна маркировка”, сподели Русинова. Проверките другояче, разясни специалистът, са направени на автомагистрала и на всевъзможен клас пътища, като в най – окаяно положение са третокласните пътни артерии.

Диана Русинова от Института за пътна сигурност разяснява и придвижването на жители с тротинетки. “Една страна търябва да влага в различния превоз и един град би трябвало да влага в това, само че би трябвало да се намерения първо за градския транспорт”, сподели тя и разясни, че в случай че всичко е наред, тя персонално няма да се качи на колата си, тъй като знае какъв брой коства 1 км с градски превоз и какъв брой е 1 км с кола. “Когато нямам опция, аз не мога да зарежа автомобила си”, сподели Русинова.

Научиха ли се родителите да качват децата си в детски столчета или към момента ги държат в скута си и схванаха ли, че няма нито един вечен, може да видите във видеото по – късно ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР