Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите.

...
Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите.
Коментари Харесай

Адвокат Марковски за банкерката, откраднала 1 млн: Парите са скрити

Когато има такова закононарушение, главният въпрос е къде са парите. Отговорът е, че парите ги няма. Фактът на закононарушението е потвърден, оттук насетне стартира работата по издирването на парите. Това съобщи пред Нова телевизия юрист Марин Марковски във връзка случая с банкова служителка от Варна, която е упрекната в присвояването на 1 млн. лв..

В ефира на „ Здравей,България ” адвокатът съобщи, че банката би трябвало да пази по-добре влоговете си. По неговите думи източването на парите е станало, защото в банката не е бил спазен механизмът при осъществяването на интервенции с влогове.

„ Дърпането на парите е станало, когато служителката се е разпореждала с влога. Тя има право да внася, да тегли, да превежда по този влог. Тя обаче е трябвало да уведоми, според вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи инспекция. “, споделя Марковски.

„ Този инвеститор, който желае да направи превод, би трябвало да показа документ за идентичност. Той би трябвало да е там. Другата служителка би трябвало да ревизира, подобен е редът. Обаче не са го правили ”, прибавя юристът.

Адвокат Марковски изрази и подозрение във версията, че банкерката е направила закононарушението от обич, с цел да угоди на виртуалния си другар.

„ Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също.Най-интересният въпрос е в случай че се скрият, заслужава ли си. Да предвиждаме какво ще се случи с тази жена. Тя прави цялостни самопризнания, обвиняването е потвърдено. Съкратено правосъдно разследване, присъда 18 години. Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв взор мож На пръв взор може и да си коства, само че това не е по този начин ”, изясни юристът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР