Когато има субективна оценка на имотното състояние това дава възможност

...
Когато има субективна оценка на имотното състояние това дава възможност
Коментари Харесай

КПКОНПИ действа дискриминационно към граждани, за сметка на политици

Когато има субективна оценка на имотното положение това дава опция на институцията да стане бухалка. Управляващите се ревизират от КПКОНПИ по документите, които им занесат, като да вземем за пример нотариалните актове, където написа данъчна оценка на парцел. Гражданите се ревизират по пазарни цени, които се дефинират персонално от някой чиновник на правилото " звздите ми го приказват ".
Това разясниха някогашният чиновник на КПКОНПИ юристът Атанас Черногорски и основният редактор на Фрог Нюз Катя Илиева.

Атанас Черногорски съобщи, че от законодателя е заложено да се ревизират дискриминационно ръководещи и обикновенни жители. Според юриста закона за конфискация е нужен, би трябвало да го има, само че не в този тип, в който е сега. Ченогорски сподели, още че да изпрати писмо до президента преди КСНС е бил предизвикан тъкмо от дискриминирането, която е заложена в законовите правила.

По думите му се прави инспекция на властимащите на база документи, което е в тяхна изгода. За всички останали жители имуществото им се прави оценка по пазарна стойност. Така не сме всички равни всички пред закона.

Проверката на Цветан Василев да вземем за пример е направена единствено по пазарни стойности. Проверката на Цветан Цветанов е по стойностите, записани в нотариалния му акт, които не са пазарни. Чудна е практиката на КПКОНПИ, която споделя, че ние те не са длъжни да се преценяват с констатациите на Национална агенция за приходите, само че това е единствено за жители, не за ръководещите.

В момента се прави инспекция на разнообразни политици. Ще ги ревизират според декларациите им. Какво ще стане в случай че има надминаване над 20%? Тогава ще следва конфискация, само че към този момент имуществото им ще би трябвало да бъде оценено по пазарни цени. Пазарните цени се дефинират от чиновниците на инцидентен принцип.

Цялата обстановка ще има развиване във „ втория сезон “, когато приключат инспекциите, което ще е сред евро изборите и локалните такива. Тогава обаче ще последват каузи в Страсбург, поради дискриминирането, на която са подложени жителите.

Подготвям тъжба в Европейски съд по правата на човека от името на две малолетни деца, от които КПКОНПИ желае голяма сума пари. Пари на умрелият им татко, които са минали през банковите му сметки. КПКОНПИ акумулира една сума без да се преценява с придвижването по сметките.

Тази институция би трябвало да съществува, само че сега това е един израстък, който се изроди.

Малко останаха правилните хора и не е ясно кой ще наследи Пламен Георгиев.

Катя Илиева разяснява, че чиновниците са алармирали, че избран техен сътрудник прави инспекция по системата „ Звездите ми приказват “ нашите хора ги ревизираме по нотариалните актове, където цената е допустима, само че когато желаеме да резнем някой ще го вършим по пазарни цени

Не единствено има двоен стандарт. Половин милион даде КПКОНПИ с цел да има без значение разпределение на делата, само че има хора, чиито инспекции се разпределят единствено посредством една заповед. Това демонстрира, че няма инцидентно систематизиране. Констатирано е, че това по този начин, само че няма осъдени, а индивида подал сигнала до инспектората е уволнен. Какво да приказваме, то още на входа е опорочено всичко.

Във връзка с инспекциите на Пламен Георгиев и заместника му, които към този момент всички назовават „ Терасата “ и „ Балкона “ Илиева разяснява, че е опорочено осъществяването им тъй като те самите към този момент са изчистили имиджа на проверяващите ги.

От Национална агенция за приходите ни гледа Влади Горанов, който пък единствено преди няколко месеца беше избран като „ чиста сълза “ след инспекцията от КПКОНПИ. Ако отиде инспекцията в прокуратурата там кой е – Делян Пеевски, който беше също избран като „ чист като момина сълза “.

Последното място, където може да се направи инспекция е Народното събрание, където пък е Цветанов, на който инспекцията също е ясно каква е.

Над 105 милиона е дал българския жител за издръжката на КПОНПИ от основаването на тази конструкция. Върнати са 11 милиона. Ако вие сте едни управител какво ще вършиме с една такава компания. Излиза, че пълним една дупка. КПКОНПИ старателно крие, че е една от най-съдените институции.

Когато на вържа на тази институция стоят политически подвластни хора, определени от тях. Това което желаеме равнопоставеност на хората, не друго.

Заедно с изпращането в отпуска на Георгиев има и нови оферти в закона, като едната е да няма юридическо обучение.

Срам и срам за КПКОНПИ, която би трябвало да е сериозна институция, е последното им прессъобщение, от което се вършат внушения и се приказва с недомлъвки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР