Когато има спешни задачи за решаване, районните кметове са с

...
Когато има спешни задачи за решаване, районните кметове са с
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Искаме повече независимост на районните кметове в София

Когато има незабавни задания за решение, районните кметове са с вързани ръце, тъй като 90% от отредения им бюджет е ориентиран към съответни задания и не може да бъде пренасочван – поддръжка на общински структури, на поликлиники да вземем за пример. Това, което желаеме, е делегиран бюджет по закон. Той може да се образува да вземем за пример от налога за недвижими парцели. Това съобщи новият кмет на регион „ Триадица ” Трайчо Трайков пред Българска национална телевизия.
Трайков подсети, че Йорданка Фандъкова споделила, че била склонна да прегледа увеличение на пълномощията на районните кметове за бюджета. Ще настояваме тя да извърши това, акцентира той.
Новият областен кмет категорично акцентира и, че на жителите им е мъчно да схванат какво се е случило в машинарията на Столична община, по какъв начин се случило и кой го е подкрепил. Бившият енергиен министър се надява на смяна в тази тенденция – да вземем за пример да е очевидно обществено ясно кой общински консултант по какъв начин е дал своя вот.
Трайчо Трайков не видя проблем в бъдещата работа с Фандъкова, откакто " Демократична България " не я поддържа за втори тур. Той счита и, че е можело да има доста по-смислен балотаж, само че това не се е случило.
Какви са пълномощията на районния кмет - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР