Когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо

...
Когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Има ли съмнения за корупция, държавата поощрява разследващите органи

„ Когато има подозрения за корупция, даже и на най-високо политическо равнище, страната постоянно е поощрявала проверяващите органи да създадат нужните инспекции и истината да излезе нескрито. Това е нашата мощ – имаме политическа воля за ефектива битка с корупцията и няма нито един човек, който да е предпазен. ” Това разяснява пред публицисти във Велико Търново ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Депутатът откри във ВТУ конференция, отдадена на трафика на хора под надпис „ С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем “. Гост-лектори на форума бяха евродепутатът Ева Майдел и консултантът по линия на противодействието на трафика на хора Антоанета Василева.

Видеообръщение към участниците в събитието направи българският еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел. По време на форума своята персонална история описа Олга – жена, жертва на трафик, и инспекторът, който е работил по разкриването на нейния случай и освобождението й. България към момента резервира водещите си позиции като източник на трафик на хора и няма задоволително добра идентификация на жертвите.

Цветанов показа, че сега тече съгласувателна процедура за опцията, когато едно лице бъде наказано за трафик и страната конфискува неговото имущество, генерирано чрез това закононарушение, то експлоатираното лице да бъде обезщетено с част от тези средства, отнети в интерес на страната. „ По този метод желаеме да има най-малко частична отплата за целия смут, изживян от жертвата. ” – изясни депутатът.

„ В никакъв случай не може да се приказва за рецесия в страната в случай, че има рекордно висок Брутният вътрешен продукт от 116 милиарда лева, нарастване както на приходите на жителите, по този начин и на средствата, които страната отделя за другите браншове. Всеки път, когато се съберем на съдружен съвет, с нашите сътрудници отчитаме напредъка в осъществяването на управническата ни стратегия и до ден сегашен нямаме нито едно концептуално разграничение с тях. ” – сподели пред публицистите Цветанов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР