Когато има противоречиви тълкувания и спорещи страни, съдът взима решение,

...
Когато има противоречиви тълкувания и спорещи страни, съдът взима решение,
Коментари Харесай

Нено Димов: Трябва стратегическо решение дали да се развива ски туризмът

Когато има спорни тълкувания и спорещи страни, съдът взима решение, което е наложително. Така екоминистърът Нено Димов разяснява пред Българска национална телевизия решението на Върховен административен съд за устройствения проект на Национален парк „ Пирин “.
Въпрос е да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът, като в цяла Европа се строят сред 180-200 лифта на година, добави Димов.Той акцентира, че България има благоприятни условия за ски туризъм: " Този тип туризъм е рентабилен. Хората, които живеят в подобен вид планински и полупланински региони печелят добре, тъй като той с изключение на зимата, се развива и лятото ".
" Това е работа на Министерството на туризма, ние сме обсъждали като цяло, че България има благоприятни условия в развиването на туризма, по какъв начин това ще се действа отново споделям тук съответният мотив е за това какво може и не може да се прави в националните паркове - те в действителност обгръщат може би най- огромните планини в България, където може да се развива този тип туризъм, тъй че към този стадий с това решение на съда - не може да има развиване. Конкретният въпрос е какво може и какво не може да се прави в естествените паркове, тъй като те обгръщат регионите, където може да се развива ски туризмът. С това съответно решение сходно развиване към този момент е невероятно, посочи Димов.
Той увери, че от на следващия ден стартират срещи с интернационалните консултанти, които да излязат с самостоятелна, експертна оценка, какво може да се направи с концесията на Банско, след което ще се подхващат съответни стъпки.Нашите сънародници настояват, че на сръбска страна има замърсяване, поради което министър Димов е изискал информация за замърсяването на водите на р. Драговищица, която се влива в Струма, както и за капиталовите планове за мината „ Караманица “.
Нено Димов напомни, че би трябвало да се създадат изследвания, преди да стартира планът за изследване на златната мина „ Злогош “ край Кюстендил.
Възстановяването на резрушените дюни в къмпинг „ Смокиня “ няма да бъде естествено, тъй като то протича в дълъг интервал на време, само че ще бъде допустимо най-близко до него. Нено Димов дефинира разрушаването на дюните като „ безсрамие “ и изрази вяра да има санкции. Собствеността е освен привилегия, само че и отговорност, добави той.
Нено Димов разяснява и ограниченията, които се подхващат за замърсяването на въздуха в София. Той посочи, че местата за преправяне на вторични първични материали би трябвало да се изнесат отвън града, защото са главен източник на изгаряне на нерегламентирани боклуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР