Когато има повече средства за подготовка, това се вижда и

...
Когато има повече средства за подготовка, това се вижда и
Коментари Харесай

Ал. Христов: Повечето средства за подготовка се виждат и в резултатите на олимпиадите

Когато има повече средства за подготовка, това се вижда и в резултатите на интернационалните надпревари. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ Алексей Христов – ръководител на УС на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки. Той уточни, че работят добре с МОН, като министерството е почнало да финансира някои от перата.  

„ Трябва да се влага още повече особено в разширеното проучване на математика, която е в основата на всички останали естествени науки. Няколко центъра в страната, където има мощни школи, си дърпат сами. Но има и други места, където им би трябвало още малко, или са затихнали, загаснало е огънчето на просветата, което в миналото е светело. Може със напълно малко старания още веднъж да се възпламени тази светлина. В момента, в който се види, че някое дете се оправя добре, в него постоянно ще бъде вложено и постоянно ще се откри добър преподавател, който да продължи да се занимава с него “.

Христов уточни кои интернационалните надпревари са минали досега:

„ Това, което мина през юни, е Международната олимпиада по математика. Тя беше първата от огромните интернационалните олимпиади. Преди това беше Младежката балканиада по математика. Математиката е завършила като дисциплинираност, с отлични резултати. Почти по същото време бяха балканските олимпиади по информатика, също в Румъния, където също извоювахме изключителни резултати – първо и второ отборно място. Балканските олимпиади по информатика са две – за младежка и старша възраст. Младежите се показаха по-добре, като завоюваха 2 златни медала, 2 сребърни. Всички състезатели от двата тима се върнаха с медали ”.

Алексей Христов уточни и какво още следва:

„ Отборът по биология е в Техеран за Олимпиадата по биология. Международният шампионат на младите физици стартира в Пекин на 19-ти юли. Също тогава в Братислава и в Чехия се организира Олимпиадата по химия. В края на юли следва Международната олимпиада по физика в Португалия. В Чехия ще бъде и Международната олимпиада по филология. Европейската младежка олимпиада по информатика ще бъде в Русия от 26 юли до 1 август “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР