Когато Илон Мъск за първи път заговори за плановете за

...
Когато Илон Мъск за първи път заговори за плановете за
Коментари Харесай

Илон Мъск ще покаже работещ прототип на хуманоиден робот през септември

Когато Илон Мъск за първи път заприказва за проектите за стартиране на такива роботи предходната година, той даде обещание да показва работещ първообраз до края на 2022 година, а също и да се концентрира върху създаването му тази година по подобен метод, че да пусне иновациата да работи в завода в Тексас още през 2023 година Тази седмица на страницата си в Twitter милиардерът разгласи, че събитието Денят на AI ще се състои на 30 септември и точно тогава ще бъде демонстриран работещ първообраз на робота Optimus.

Припомняме, че в истинската версия на спецификациите на Tesla Bot, с височина 173 см и тегло към 57 кг, той трябваше да има способността да повдига товари до 68 кг, само че да носи не повече от 20 кг и да държи товар от 4.5 кг. с изпънати ръце. Максималната скорост на вървене ще доближи 8 км/ч. Дизайнът на робота ще употребява 40 сервомеханизма, а хардуерната основа, заимствана от автопилота на електрическите транспортни средства Tesla, ще разреши бързо образование на роботите благодарение на лична невронна мрежа.

Мъск авансово предизвести изключително подозрителните хора за невъзможността да се провежда „ въстание на роботите “ и даже в случай че има най-малка опасност за човешкото здраве, последните ще бъдат спрени от произвеждане. Първата област на приложение на Tesla Optimus ще бъде потреблението на роботи в дружество в Тексас, където те ще вземат участие в осъществяването на монотонни интервенции - първоначално елементарни и не изискващи изключително комплицирани операции. Например, на тях ще бъде поверено придвижването на артикули през територията, съразмерно на техническите им благоприятни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР