Когато идват почивни дни и особено ако не са само

...
Когато идват почивни дни и особено ако не са само
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се карат кой повече подкрепя корупцията

Когато идват почивни дни и изключително в случай че не са единствено обичайните събота и неделя, последното нещо, което човек желае да чуе или на което да обръща внимание, са политическите бръщолевения – изключително на оставените дежурни за почивката кариеристи, които би трябвало да си заработват хляба и да мечтаят един ден да са на върха в партията. За страдание, обаче, политиката е толкоз мръсно нещо, че съумява да ни засегне даже тогава, когато я пренебрегваме. Всъщност, изключително тогава.
Каква беше дежурната политическа мръсотия, която се появи на хоризонта в почивните дни? Разбира се, позицията на България по отношение на стартираната от Европейския парламент процедура против Унгария. Процедурата е поради сериозен риск от нарушаване на полезностите на Европейски Съюз. А полезностите, за които става въпрос, са система, гарантираща почтени избори, правосъдна система, гарантираща наказания за всички, без значение от публичното им състояние и наказване за всеки, разрешил си да краде от обществени пари. Но, типично по политико-нашенски, двете най-големи партии в България се скараха не кой е " за " и " срещу ", ами кой е повече " срещу " един очевидно властнически режим да бъде укротен и да краде народа, който ръководи. Сториха го, откакто лидерът на страната, негово премиерско съвършенство Бойко Борисов съумя да сътвори следващия бойковизъм – поддържаме Унгария, само че след две години! Сега единствено взехме решение, че след две години ще го подкрепим Орбан!
За да бъде ненапълно отвлечено вниманието, щатните лайкучки на ГЕРБ като Тома Биков взеха да повтарят премиерските тези, в случай че някой нещо не е чул – в Европарламента всички от ГЕРБ дали своят вот срещу процедурата, а от Българска социалистическа партия не били всички по този начин, въпреки да говорели по какъв начин никой различен отвън тях на света или най-малко в България не обича повече Орбан.
Доживяхме и това – главните партии в България да се карат кой повече поддържа и обича нарушавания на правилата и полезностите на Съюза, в който влязохме с концепцията да живеем по-добре. Граждани за европейско развиване на България (ГЕРБ) водят на (бившите) комунисти – те са срещу това да има наказване за Орбан поради нарушавания във действието на изборната и конституционната система (я, ма то и в България купуваме гласове), срещу самостоятелна правосъдна система (я, този Механизъм за съдействие и инспекция защо беше), срещу битката с корупцията и спор на ползи (на Орбан шурей му е спечелил единствено една от три публични поръчки, на Бойко приятелчетата са надалеч по-напред – три от три). Защото това са първите и съществени забележки към Унгария – не, че не е приела бежанци и мигранти, както тръбят интензивно политическите лайкучки у нас. Отношението към мигрантите е единствено още едно изражение на отношението към живота от страна на Орбан. Но това са точки, по които България е по-пробита от Унгария.
Години напред България се бореше да влезе в Европейския съюз, с цел да реализира положението на развиване на естествена европейска страна. В това положение влиза и параграфът " наказване за отговорните ". Искахме да влезем в Европейски Съюз, с цел да има правдивост, с цел да не може едни непрекъснато да издевателстват над други. Но 11 години към този момент в България отговорни няма (не че преди този момент имаше) – за най-големите закононарушения. Всички ги знаем кои са – преди всичко съсипването на цялостен един народ посредством поголовна корупция. И когато Европейски Съюз най-сетне се задейства, вместо да дава " насоки " и да чака някой оглушал да чуе и да си скапе рахата, поради надалеч по-малки от нашите образци за корупция – без значение дали заради стичане на условия или поради полезности, бандюгите у нас примряха – не се знае дали най-после Европа няма да ни стовари една дълго, с години бавена сопа, която трябваше да стовари доста по-рано.
Нали това искахме с влизането в Европейски Съюз – ред и развиване? Или беше просто поради парите за " наш`те " – тези, от еврофондовете? Отговорете, Граждани за европейско развиване на България!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР