Когато и да се случат предсрочните избори в България, то

...
Когато и да се случат предсрочните избори в България, то
Коментари Харесай

6400 лева за второ и за трето дете предлага БСП

Когато и да се случат предварителните избори в България, то те ще бъдат закъснели, тъй като ръководството на ГЕРБ е изчерпано, това обявиха народните представители на Българска социалистическа партия от Велико Търново по отношение на всеобщите митинги в цялата страна. Червените показаха различния си бюджет, който по думите им е ориентиран най-много към обществената политика, намаляването на неравенствата в обществото и оправянето с демографската рецесия.

Според Весела Лечева препоръчаният от болшинството бюджет работи само за имиджа на Бойко Борисов, а в това време страната е водеща във всички отрицателни ранглисти. В тази връзка алените оферират редица промени, които ще внесат за разискване в Народното събрание.

„ За нас е най-важно парите на данъкоплатците да са разпределени по този начин, че да е подкрепена българската стопанска система, да се подхващат стъпки за справяне с демографската рецесия и общественото разслоение. 80 % от българските жители живеят в риск от беднотия. Предлагаме минимална работна заплата да е 640 лева И със закон да бъде 60% от междинната работна заплата за миналата година. Предлагаме ДДС-то за самун да е 5%, а за лекарствата- 9% “, показа Весела Лечева.

Социалистите желаят още преизчисляване на всички пенсии към приблизително осигурителния приход за 2013 година и еднократна помощ от 6400 лева за всяко второ и трето дете в семейство, което е било част от осигурителната система най-малко две години. Червените упорстват също компенсациите за майчинство през втората година да бъдат приравнени на минималната работна заплата и да станат 640 лева Също по този начин депутатите на Българска социалистическа партия оферират еднократната помощ за майки-студентки да стане 6400 лева

„ Това са все ограничения, които подхващаме за да понижим демографските проблеми. Предлагаме и стъпки към фамилно подоходно облагане. Към всички работещи фамилии желаеме да приспаднем 50 лева на всяко дете от дължимия налог общ приход “, изясни още Весела Лечева.

Червените оферират и основаването на три фонда за доближаване на районите. Единият е фонд „ Рехабилитация “, който би трябвало да бъде захранен с 400 милиона лева за ремонт на четвъртокласните пътища. Вторият е „ Национален фонд за вложения “ с бюджет от 500 милиона лева и „ Фонд за районно развиване “.

„ Целта е да се понижат районните разлики, които се задълбочават от ден на ден. Тези фондове би трябвало да бъдат извадени от рамките на бюджетите на министерствата и да бъде целеустремено работено по тези проблеми. В тези 1,2 милиарда лева задачата е пътната инфраструктура, обществена и просветителна инфраструктура, градската среда “, показа Валентин Ламбев. Той изясни още, че алените оферират Прогресивно подоходно облагане и показа, че разликите сред богати и небогати в България са два пъти по-големи от тези в Европейски Съюз. Ламбев добави, че минималното нарастване в бюджетите на Общините ще бъде изядено от повдигането на минималната работна заплата.

Явор Божанков засегна тематиката за повишението на налозите при старите коли. По думите му тезата на ГЕРБ е, че по този начин ще бъде нараснало и качеството на въздуха. Според депутата обаче казусът не е в това дали колата е остаряла, а дали е изправна.

„ Няма направени стандарти и газ анализатори. Има единствено един в София и той е подаяние. Това нарастване е тежест за най-бедните и няма да има никакъв екологичен резултат “, показа Явор Божанков. Той изясни още, че администрацията в България не е понижена и с един човек за разлика от Румъния и Естония, където служителите са намалели на половина.
Относно митингите Весела Лечева добави, че голямото напрежение е изкарало младежите на улицата. По думите й те също желаят да бъдат като връстниците си от европейските страни и да получават същите приходи. Лечева не пропусна да спомене и за ниските заплати във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР