Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често

...
Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често
Коментари Харесай

7 съвета, когато залюбите колега

Когато хората постоянно прекарват време дружно, сред тях доста постоянно се развива сантиментална връзка. Още в края на 60-те години обществените психолози откриват, че сме склонни да намираме за привлекателни тези, които постоянно виждаме.
Тази доктрина се удостоверява и от статистиката. Служба за проучвания на HeadHunter осведоми, че 41% от чиновниците са имали връзки с сътрудници, до момента в който 18% от такива сантиментални връзки са довели до брак.
Очевидно хората не могат без служебни романи. Ето няколко съвета по какъв начин да ги извършите приятни и безболезнени и за двете страни.
1. Разберете каква е позицията на вашата компания
Според проучвания 41% от чиновниците не са наясно с политиките за връзки в офиса на тяхната компания. Напълно допустимо е компанията да има някакви насоки в това отношение, те просто не са прекомерно известни.
2. Помислете за последствията
Винаги би трябвало да мислите по какъв начин вашите дейности ще повлияят на бъдещия ви живот, в това число при започване на връзка. Ако, обаче, запознанството е станало на неутрална територия, можете да се отпуснете малко и просто да наблюдавате накъде водят възприятията ви
3. Не допускайте дисбаланс на властта
Най-трудното е, когато единият от вас е началник, а другият е зависещ. Уволнение, заплата, присъединяване във значими планове - когато определеният визира тези аспекти на вашата кариера, по-добре е да избягвате връзка или да я започнете в друг статус. Ако сте на по-висока позиция, във ваш интерес е да избегнете фаворизиране, с цел да останете експерти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР