Когато хората пият безконтролно антибиотици, рискът от развитие на т.нар.

...
Когато хората пият безконтролно антибиотици, рискът от развитие на т.нар.
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: При първи симптоми - в никакъв случай антибиотик

Когато хората пият безотговорно антибиотици, рискът от развиване на така наречен бактериални супер варианти, които са извънредно резистентни на всевъзможни медикаменти, се усилва. При първи признаци взимайте антипиретици и витамини, никога антибиотик.
Това съобщи шефът на незабавната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов пред Нова тв.

„ Тези варианти могат да провокират тежки и съществени инфекции, водещи до съдбовен край. Затова всякога с който съм приказвал по телефона, постоянно съм казвал – при първи признаци взимайте антипиретици и витамини, никога не започвайте да пиете антибиотик. Той се включва едвам след 5-6 ден, в случай че инцидентно се види, че индивидът стартира да развива вторична температура, т.е. отминал е първият стадий и се развива “, изясни проф. Балтов.

" Знам за хора, които не престават да вървят на работа, макар нея. Има и такива, които не престават да считат, че няма подобен вирус и всичко е доктрина на конспирацията”, уточни Балтов.

„ Беше безусловно неприемливо да има хора, които настояват, че при ковид има стаден имунитет. Това не е елементарен грип. При него няма стаден имунитет и няма по какъв начин да придобием такъв”, сподели още той и добави: „ За хора, които са прекарали болестта, само че нямат антитела, рискът още веднъж да се заразят – съществува. Имаме такива случаи в България ".

Относно решението за COVID-болница във всяка област и една „ чиста” болница, Балтов счита, че е допустимо в огромните градове да има едно лечебно заведение за инфектирани с ковид, което да поеме по-специфичните потребности. „ В по-малките градове обаче е мъчно една огромна болница да бъде пригодена единствено за пациенти с ковид. Може да се направи част от нея да е за такива пациенти, само че няма по какъв начин цялата да е единствено за тях”, разяснява той.

„ В момента сме създали оптималното. Дори в „ Пирогов” потенциалът за инфектирани с ковид не е напълнен. В София сега обаче недостигат реанимационни кревати. Достатъчни са, в случай че всички са интубирани, само че не всички са такива”, уточни проф. Балтов.

Според него учениците е добре да продължат да учат онлайн.

„ Смятам, че носенето на маски от възпитаници от 1-ви до 4-ти клас също би трябвало да стане наложително, а не целесъобразно. Все отново тези деца е добре да вървят на учебно заведение. Не става дума за здравна маска, може да се поставя и елементарна текстилна маска, само че едно дете е добре да има 2-3 маски, които да сменя”, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР