Когато хората нямат воля да полагат достатъчно грижи за себе

...
Когато хората нямат воля да полагат достатъчно грижи за себе
Коментари Харесай

Съставиха списък на „убийците” на младостта

Когато хората нямат воля да поставят задоволително грижи за себе си всекидневно, те обикновено  подхващат крайни ограничения – подлагат се на пластични интервенции, когато ситуацията с тежестта им излезе отвън надзор.

Ако не желаете да остареете прибързано, изключете следните продукти от храната си, поучава рамблер.ру:

1. Алкохол

Употребата на алкохол е един от най-бързите и сигурни способи да остареете прибързано. Ако пиете всеки ден, изключително сладки коктейли, вашите колагенови нишки ще се разрушат, антиоксидантите ще изчезнат, а и черният ви дроб няма да ви е признателен. Резултатът е появяването на дълбоки бръчки с мрачен цвят, които няма да изчезнат даже при приложимост на безценен декор дьо загар. Горното обаче не важи, в случай че става дума за чаша вино, изключително в случай че е изсъхнало. Това е опция, която умерено можете да си позволите.

2. Захар

Чували ли сте за глюкозацията? Това е развой, който стартира след всеки изяден бонбон или поничка. Веднага щом захарта попадне в организма, тя се прилепва към молекулите на еластина и колагена, вследствие на което последните стават безполезни и престават да действат. За страдание, процесът е необратим и води до пораждане на дълбоки бръчки.

3. Сол

Едно от наложителните условия за младост е съществуването в клетките на кожата на задоволително вода.  Солта обаче обезводнява и започва процеса на стареене. Резултат от използването на сол е изсъхване, разпределяне и посивяване на кожата. Трябва да се откажете от " бялата гибел ” последователно, само че вечно: първо намалете чипса, соленките и всички типове сухари, а след това престанете да слагате сол в салатите и другите ястия, изключително когато те не го изискват.

4. Енергийни питиета

Eнергията е един от признаците на младостта. Да, само че не тази, придобивана от нездравословните енергийни питиета. Всъщност те съставляват комбинация от ударна доза на сол, захар и кофеин.  Този коктейл ще ви даде сили за час-два, само че по-късно ще се почувствате изморени. Енергийните питиета ще ви лишават освен виталитета, само че и младостта. Енергийната напитка и като заем с висока рента – връщате доста повече, в сравнение с сте получили.

5. Кафе

Кафето обезводнява организма, а това значи, че спомага за преждевременната поява на бръчки и остаряване на кожата. Освен това от кафето зъбите получават противен жълтеникав нюанс, което по никакъв начин не се асоциира с понятията за младост и хубост.

5. Рафинирано олио

Олиото се отличава с прекрасен жълто-златист нюанс и мирише добре. Но до момента в който тече процесът на пречистване, се отмиват както нездравословните, по този начин и потребните субстанции в него. В резултат получаваме растителна лой с добавки, които водят до напълняване. А също по този начин замърсяват кръвоносните съдове и затрудняват работата на сърдечно-съдовата система. А нерафинираният зехтин или лененото масло вършат тъкмо противоположното – усъвършенстват работата на организма и вършат кожата по-еластична.

6. Трансмазнини

За да има кожата здрав и юношески тип, е значимо да й се обезпечи обикновено кръвообращение: тогава клетките получават задоволително колиство О2 и потребни микроелементи.

Ако обаче в порциона ви се включат трансмазнини, кръвоносните съдове стартират да натрупват плака, а нивото на холестерол скача до небесата. Затова си коства да се откажете от пържените картофки, хамбургерите, маргарина, царевичните пръчици, пуканките за микровълнова и от всички типове бисквити, в това число и от шоколад, съдържащ " растителни мазнини ".

8. Тестени храни

Тестените храни водят до внезапно повишаване на нивото на глюкоза, въпреки че то се задържа високо за малко време. В резултат на това след половин час глюкозата пада още повече. Този развой кара организма да желае още захар и основава взаимозависимост към нея. Торти, пастички, понички, палачинки със сладко – всички сходни храни ви предизвикат да се храните погрешно и води до качване на килограми.

9. Пържени храни

Пържени картофки, крилца, бутчета или бекон – това е идеалната закуска за тези, които напират да се състарят прибързано. Това се случва поради обстоятелството, че пърженото унищожава клетките на колагена и придава изтощен тип на кожата. Ако желаете да хапнете нещо в действителност засищащо, по-добре е да изберете варени яйца, мюсли или други подобаващи каши, ядки и плодове.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР