Когато говорим за промяна в здравния модел, ние трябва да

...
Когато говорим за промяна в здравния модел, ние трябва да
Коментари Харесай

Таня Андреева: В новия здравен модел има повече бизнес

Когато приказваме за смяна в здравния модел, ние би трябвало да приказваме за лечебни заведения, къде да бъдат ситуирани, какво да е качеството на предлаганите услуги и изискванията, при които ще работи личният състав. Така че въпросът е много по-голям. Това показа в предаването ''Още от деня'' Българска национална телевизия някогашният здравен министър доктор Таня Андреева по отношение на новия здравноосигурителен модел.

,,За мен е неправилна философията на всеки шест месеца да има нова смяна на финансирането. Сегашната концепция залага на това, че с тези осем % здравноосигурителни вноски ще работи не един длъжник, а повече. Тогава здравните услуги биха ни коствали скъпо. Според мен би трябвало да се направи един сериозен разбор на практиките в Европейски Съюз и да се види кое би сработила в България. Трябва също по този начин да се оцени евентуалният риск, с цел да не банкрутира някой частен фонд и пациентите да останат с незаплатена дейност'', разяснява доктор Андреева, добави, че различен значим въпрос е кой ще управлява работата на частните фондове.

,,В предходните хрумвания като че ли имаше повече смисъл, до момента в който в тази има повече бизнес тенденция, а не всеки може да си разреши доплащане'', сподели в умозаключение някогашният здравен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР