Когато говорим за продуктивност, всички ние сме изправени пред едно

...
Когато говорим за продуктивност, всички ние сме изправени пред едно
Коментари Харесай

Навиците на продуктивните хора

Когато приказваме за работливост, всички ние сме изправени пред едно и също предизвикателство - да свършим колкото се може повече неща в границите на 24 часа. И въпреки всичко, някои хора сякаш имат два пъти повече време. Те имат способността да се оправят с всичко в точния момент.

Чувството, което изпитваме, когато си тръгнем от офиса след суперпродуктивен ден, е несравнимо. С верният метод може да извършите по този начин, че да изпитвате това възприятие всеки ден. Най-хубавото в тази ситуация е, че няма потребност да работите повече или по-усърдно – просто би трябвало да работите по-умно.

Най-продуктивните хора знаят това и употребяват няколко навика, които ги вършат доста по-ефективни. Те изстискват всяка капка от всеки час, без да изразходват спомагателни старания. Най-хубавото нещо на тези привички е, че те са лесни за осъществяване. Толкова лесни, че може да започнете да ги употребявате още от през днешния ден:

1. Борят се с „ тиранията на незабавното “

Под „ тиранията на незабавното “ се схваща наклонността да се извършват на момента дребни и относително незначителни задания, които ви лишават вниманието от нещата, които са в действителност значими.

Ако се подадете на тази наклонност, може да прекарате дни и даже седмици, без да се докоснете до нещо значимо. Продуктивните хора са положителни в разпознаването на дребните неща, които вредят на тяхното показване, и са склонни да ги подценяват или делегират на други хора, с цел да концентрират цялото си внимание върху по-важните задания.

 „ Времето е това, което желаеме най-вече, само че използваме най-неправилно. " - Уилям Пен.

2. Никога не оставят нещата за по-късно

Продуктивните хора не оставят нещата в „ развой на изчакване “, тъй като знаят, че многократното занятие с една и съща задача е голяма загуба на време. Не оставяйте телефонни позвънявания и имейли за по-късно. Веднага щом те привлекат вашето внимание, предприемете някакво деяние, без значение дали ще им отговорите, ще ги делегирате или ще ги изтриете.

3. Винаги стартират с най-неприятната задача

На британски се употребява израза „ да изядеш жабата “, което значи да започнеш деня с най-неприятната задача от своя лист, преди да се захванеш с нещо друго. По този метод вие освобождавате останалата част от деня за нещата, които фактически ви вълнуват и въодушевяват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР