Когато говорим за необятния свят на телефоните с Android, от

...
Когато говорим за необятния свят на телефоните с Android, от
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S20+ получи функции от бъдещето

Когато приказваме за необятния свят на телефоните с Android, от десетилетие насам отпред стои серията Samsung Galaxy S. Да си номер едно обаче не е елементарно, изключително на толкоз конкурентен пазар: изискват се непрекъснати старания, ясна визия, професионализъм и големи вложения. Когато обаче всичко това е налице, резултатите не закъсняват.

Новите S20, S20+ и S20 Ultra към този момент са на нашия пазар и в случай че имате потребност от нов телефон, няма потребност да търсите доста. Серията предлага обилни усъвършенствания и нови благоприятни условия по отношение на миналогодишната, в това число композиция от функционалности, които не може да намерите другаде. Ще погледнем по-детайлно към S20+, който се намира в златната среда от благоприятни условия и цена.

По-зрял и моден

Samsung Galaxy S20+ е пораснал за една година и към този момент се предлага с 6,7-инчов екран, за който ще разкажем в детайли по-късно. На външен тип моделът е узрял, станал е по-стилен и грациозен, само че без да губи типичното за Samsung чувство. Екранът е предпазен от Gorilla Glass 6, а същото се отнася и до гърба. Тънкият алуминиев кант приключва чувството за премиум устройство, което няма да желаете да скриете в кейс.

Няма потребност да го криете и в случай че сте край басейна или мивката - S20+ е водоустойчив със документ IP68: т.е. предпазен е от прахуляк и от потапяне в сладка вода при дълбочина до 1,5 м за 30 минути.
 Снимка 472766
Източник:

Samsung дълго време отхвърляше да отстрани 3,5-милиметровия аудиожак за улеснение на своите консуматори. През 2020 година обаче съществуването му към този момент е изключителна необичайност, а промишлеността мина към други решения - USB-C или Bluetooth слушалки. Така че в серията S20 към този момент няма да намерите кръглия жак, само че имаме вяра, че той към този момент не липсва на никого.

Galaxy S20+ се предлага в три стилни цвята - галактическо черно, галактическо сиво и небесно синьо, което ще допадне на дамите.

Не сте виждали подобен екран

Samsung, с изключение на номер едно в продажбите, постоянно са били водачи и в екраните - още от първите модели от Galaxy S и по този начин до през днешния ден. Безспорно, това е най-хубавият екран в промишлеността сега, а може да сте уверени, че идващият, който ще го замести отпред, още веднъж ще е дело на корейската компания.

С висока резолюция (3 200 х 1 440), впечатляваща бляскавост и завладяващи цветове, AMOLED екранът е малко по-висок от този на S10+ от предходната година, като рамките към него стават още по-незабележими.

Голямата вест тук обаче е честотата на неговото освежаване. Ползите от 120Hz против общоприетите за промишлеността 60Hz са сложни за разказване с думи - просто би трябвало да го видите, с цел да се убедите, че към този момент не желаете да ползвате друго.
 Снимка 472768
Източник:

По-високата периодичност в резюме се показва в това, че телефонът опреснява два пъти по-бързо наличието, което ви демонстрира на екрана. Това прави потреблението на Galaxy S20+ несравнимо.

Особено прелестно е чувството, когато играете динамична игра - екшън или автомобилни надпревари. Тук има и още едно изобретение, което не се загатва постоянно - телефонът опреснява с 240Hz вашите придвижвания по екрана, правейки реакцията още по-бърза.

Усещането се усилва и от двойните представители от AKG, които са способни на чист и първокласен тон, за каквито преди години не можехме и да си мечтаем да излизат от толкоз фино устройство.

Трябва да отбележим, че от кутията S20+ идва с 60Hz. При стартирането на по-високата периодичност на освежаване, изкуственият разсъдък разпознава по кое време тя е в действителност нужна, с цел да пести в допълнение от живота на батерията

Готови сме да се хванем и на бас, че технологията за по-бързо освежаване на екраните занапред ще стане извънредно съвременна в промишлеността и останалите производителите занапред ще се хвалят с нея с бъдещите си флагмани. Но както казахме, няма изгледи в близко бъдеще някой да изпревари корейската компания при екраните.

Близо, още по-близо - и кристално ясно

Galaxy S20+ има мотив да се хвали и с камерите си. Тук те са четири на гърба на телефона: 12MP необятна камера, 64MP телефото и 12MP ултраширока. Разбира се, тук е и ToF лещата, която основава дълбочина на фрагмента и е изключително ефектна при портрети.

Най-развълнувани сме обаче от опциите на телефото камерата. Тя разполага с трикратно оптично приближение и с 30-кратно цифрово - система, която Samsung назовават SpaceZoom.
 Снимка 472767
Източник:

Трикратното приближение разрешава фотоси, при които всички елементи са налице. Благодарение на цифровото приближение може да отидете надалеч по-близо - цели 30 пъти приближение, с което малко телефони могат да се похвалят. Подобна функционалност разкрива редица благоприятни условия пред вас - без значение дали снимате нещо видяно в София, или желаете да преминете на ново равнище с пейзажните ви фотоси от планината. Цялата система за доближаване се подкрепя извънредно и от вградения изкуствен интелект, както и от мултиимиджовия процесор, които вършат нужните промени и калкулации за елементи от секундата, с цел да произведат допустимо най-хубавия кадър.

Камерата обаче не стопира да впечатлява единствено до тук. Подобренията в нощната снимка са обилни, като за това оказват помощ още веднъж композиция от по-способен хардуер: датчикът е с 1,65 пъти по-голям от този на Galaxy S10 и може да поеме надалеч повече светлина, а изкуственият разсъдък става все по-умен.

Samsung вършат една крачка пред всички и във видеото: Galaxy S20+ и останалите модели от последната серия са първите телефони, в света, които могат да снимат видео с 8К резолюция (да, 8К!). Това несъмнено слага компанията в лидерската позиция и всички останали ще би трябвало да я догонват през идващите месеци.

Благодарение на мощния процесор, от 8К видеото може непосредствено да вършиме и фотоси с резолюция 33MP.

Камерите на S20+ могат още доста и описът от благоприятни условия е впечатляващо дълъг. Любопитна е обаче новата функционалност, която ви разрешава да заснемате 10 секунди видео, след което да си изберете най-хубавия кадър: или да оставите изкуственият разсъдък да го направи вместо вас.
 Снимка 472764
Източник:

Трябва да споменем и предната камера, която разрешава снимането на видео с 4К резолюция. Говорейки за видео, не можем да изпуснем и впечатляващата стабилизация. А самото видео по-късно може да обработите на самия телефон - без потребността да го трансферирате на компютър. За по-заинтересованите от фотографията, S20+ предлага и голям брой фини настройки за фотосите - ISO, скорост на пандиза и други.

Мощ без граници и заряд за през целия ден

Впечатляващият екран и 120Hz освежаване и опциите на камерата са факт и с помощта на мощния процесор. S20+ се предлага с чипсет по 7-нанометрова технология с осем ядра и оптималната тактова периодичност от 2,73GHz.

Това е последното потомство процесори Exynos 990, дело на самите Samsung, което разрешава обработка на големи видеа, тежки игри и каквото още се сетите. Освен това, разполагате и с 8GB RAM и 128GB вътрешна памет. Общо взето, сходна мощност не можем да намерим в множеството преносими компютри, които се употребяват през днешния ден, само че това е добра вест - Samsung се презастраховат и обезпечават безпроблемна работа на телефоните освен през 2020 година, само че и през идващите години.

За край би трябвало да споменем и батерията - тя също е пораснала до 4 500 mAh и обезпечава повече от един ден интензивно потребление на Samsung Galaxy S20+. Благодарение и на функционалността назад зареждане, може да споделяте заряда си безжично с други устройства. Когато въпреки всичко би трябвало да го заредите, това става с 25W бързо зареждане.

Заключението е ясно: Samsung ни впечатлиха за поредна година, въпреки да смятахме, че към този момент няма какво ни впечатли в новите смарт телефони. Функции като 120Hz освежаване на екрана, SpaceZoom, 8К видео и други в едно устройство оказват помощ на S20+ да излезе с едни гърди напред пред конкуренцията и да включи в един пакет функционалности, които занапред ще виждаме при останалите производители. Ако не обичате да сменяте телефона си постоянно, S20+ ще ви хареса: дава всичко, от което ще се нуждаете освен през днешния ден, само че и в идващите най-малко година-две.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР