Когато говорим за национален интерес, трябва да има синхорн между

...
Когато говорим за национален интерес, трябва да има синхорн между
Коментари Харесай

ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ: Захариева и Борисов крили от Радев, че ще ходят при Путин

Когато приказваме за народен интерес, би трябвало да има синхорн сред силите. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпроса на “24 часа” за визитата му в Москва и идната среща на премиера Борисов с съветския президент Путин.

Ето диалога:

-Г-н президент, визитата ви в Моква е безпорен пробив в връзките сред двете страни след 9-годишно спиране, само че по какъв начин приемате обстоятелството, че тя мина под знака за идното посещаване на Борисов? И не е ли излагация за страната, че двамата най- висшестоящи мъже ще бъдат един след различен през 10 дни в Москва, а не знаят за това?

-Всеки го третира по друг метод. Най- значимото е да има синхрон сред силите, когато приказваме за народен интерес.
Част ли беше това от войната сред институциите?
Не виждам такава война! Ако някой различен вижда война....

От два месеца се възнамерява визитата на премиера Бойко Борисов при съветския президент Владимир Путин. Това разгласи министърката на външните работи Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия в петък.

Новината за визата пристигна от Путин по време на срущата му с българския президент Румен Радев в Сочи.

Министър Захариева напомни, че преди два месеца българският министър председател и съветският президент са провели телефонен диалог. “Това посещаване се кооринира от доста време”, сподели още тя. Тя ще удостовери датата на срещите- 30 май. Темите, които ще разискват българският министър председател и съветският президент, са енергетика, туризъм, стопанска система и световни поради българското европредседателстов.

Енергетиката и в частност планът АЕЦ “Белене” следва да се обсъдят и с ктиайския министър председател, който идва през юли.

Той ще пристигна малко преди провеждането на срещата на водачите на страните от Източна Европа и на Китай. Наскоро китайска компания публично съобщи интереса си към играждането на АЕЦ “Белене”, за която държавното управление заапочна процедура по рестарт. Китойският министър председател ще дойде отпред на делегацията от 700 души, посочи външният министър. Той ще бъде в България 4 дни. Първата част на визитата му ще бъдат срещи с премиера и президента.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР