Когато говорим за корупцията, трябва да свидим как работи съдебната

...
Когато говорим за корупцията, трябва да свидим как работи съдебната
Коментари Харесай

Спор между политици за корупция и политика

" Когато приказваме за корупцията, би трябвало да свидим по какъв начин работи правосъдната система. 39 души от Съюз на демократичните сили бяхме оповестили протестна гладна стачка, тъй като бяхме уверени, че в Конституцията се залагат клопки в частта за правосъдната система, какво съставлява прокуратурата, ефикасната правосъдна система, и когато настъпи това неприятно време, няма да има кой да се опълчи дейно.

Тогава против нас имаше доста ругатни и насмешки, и през днешния ден съвсем няма политическа мощ, която да не упорства в това число и за промен в Конституцията в частта за правосъдната система. Няма ефикасна прокуратура, която да се бори с корупцията, ние запазихме модел, който подухва за старите сталински времена и всичко опира до основния прокурор. За чест на държавното управление, България застана зад основаването на единна европейска прокуратура, аз стоя зад кандидатурата на Лаура Кьаовеши, тя знае тъкмо механизмите, далаверите, по какъв начин действа корупционната система на посткомунизма. "

Това сподели претендентът за евродепутат Александър Йорданов от листата на ГЕРБ-СДС в предаването " Лице в лице " по бТВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР