Когато говорим за консултации, говорим за диалог, такъв диалог с

...
Когато говорим за консултации, говорим за диалог, такъв диалог с
Коментари Харесай

ПП: Диалог с президента явно няма

Когато приказваме за съвещания, приказваме за разговор, подобен разговор с президента очевидно няма, разяснява пред публицисти в Народното събрание Милен Матеев от парламентарната група (ПГ) на партия "Продължаваме Промяната " (ПП) и ръководител на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

След срещата с ПГ на "Възраждане " през днешния ден Румен Радев разгласи, че е завършил консултациите си с парламентарно показаните партии. Вчера на "Дондуков " 2 от поканените първи четири по бройка парламентарни групи не отидоха от Политическа партия и "БСП за България ", поради гласуването на актуализацията на бюджета в парламентарната Комисия по бюджет и финанси и помолиха за насрочване на различен ден.

За мен това е едностранно пояснение на Конституцията от страна на президента, защото член 99 алинея 1 от нея категорично споделя, че мандатът се връчва след осъществяване на съвещания с парламентарно показаните групи, уточни Матеев.

Той добави, че избраните часове и дни от президента не са написани в Конституцията и могат да се проведат в ден и час, комфортен за всяка една парламентарна група. В същото време ние сме дали своите причини за какво не се явихме през вчерашния ден и поискахме рационална пролонгация, напомни депутатът.

По думите му няма разминаване сред Румен Радев и Политическа партия. Поканата беше за през вчерашния ден с избран час, това не е призовка, на която би трябвало да се явим, означи Милен Матеев. Ние сме дали отговор, изтъкнали сме значими причини като приемането на бюджета, акцентира той.

По думите му, с цел да отиде представител на Политическа партия на съвещания, би трябвало да вземе първо решението на Националния съвет, който нощес е извършен, както и след диалог с останалите партии в обединението, с цел да има смисъл от консултациите. Иначе, съгласно него, те са безсмислени. Както се видя, в действителност, са една условност, най-малко на мен по този начин ми наподобява, уточни ръководителят на правната комисия. И посочи, че не приказва за предварителна коалиция, а за съвещания сред обединенията в обединението, преди консултациите при Румен Радев.

С президента оттук насетне ще работим като с една институция, отговори той на въпрос.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР