Когато говорим за кампанията „Бъди войник“, ние отчитаме не само

...
Когато говорим за кампанията „Бъди войник“, ние отчитаме не само
Коментари Харесай

Бригаден генерал Валери Цолов в Гоце Делчев: Тук сме, за да покажем, че българският народ трябва да се гордее със своята армия

Когато приказваме за акцията „ Бъди боец “, ние отчитаме освен измерими индикатори като брой на постъпилите бойци. За нас са значими и неизмеримите индикатори като ползата и усмивките на по-малките деца и блясъкът в очите на младежите, които посещават нашите събития. Това е гаранция, че Българската войска и българският народ са били постоянно едно цяло.

Това сподели заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов пред публицисти през днешния ден, 15 октомври, на събитието от акцията „ Бъди боец “ в град Гоце Делчев, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. „ От пускане на акцията в редовете на Българската войска са постъпили над 600 боеца и сега има оповестени състезания и чакаме броят на бойците да бъде повишен още “, заяви бригаден военачалник Цолов. Като образец той уточни настоящия конкурс на Сухопътните войски за 198 длъжности за градовете Карлово, Казанлък, Хасково, Ямбол, Стара Загора, Сливен и Белене и идния конкурс за бойци за Бригадното командване в Благоевград.

Бригаден военачалник Цолов съобщи, че наред с присъединяване в акцията, Сухопътните войски организират редица учения през годината. „ През предходната седмица организирахме тактическото обучение с бойни стрелби „ Мирен пазач “, от през днешния ден стартира полево лагерно образование на артилерията и на инженерните формирования от Сухопътните войски, а сега се организира национално узаконяване на танков батальон на образователен полигон „ Ново село “, добави още заместник-командирът на Сухопътните войски.

Полковник Красимир Кръстев уточни, че военнослужещи и техника от Бригадното командване вземат участие на трето събитие от акцията. „ За нас е значимо децата и младежите, които преглеждат статичния показ и се срещат с специалността на военнослужещия от осведомителната борса да осмислят, че да бъдеш боец е въпрос на чест и горделивост “.

Гражданите и гостите на Гоце Делчев имаха опция да получат информация за изискванията и реда на кандидатстване за работа в Българската войска на осведомителните тържища на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, работа „ Военна полиция “, Централното военно окръжие и 68-ма бригада „ Специални сили “.

Статичният показ на техника, въоръжение, съоръжение и екипировка беше проведен от Бригадното командване в Благоевград и работа „ Военна полиция “.

Събитието приключи с концерт на площада на самодейни сформира и реализатори от града и района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР